Gå til sidens hovedinnhold

«Lofoten United» klar for kamp på håndballbaner sørpå

Team Lofoten møter Nittedal-Hakadal og Stavanger i Bringserien-kvalik

Artikkelen er over 3 år gammel

- Vi er bra samspilt, og vi føler at vi er klare for helgens utfordringer, sier Emma Giske.

- Vi har i alt åtte treningsøkter bak oss før vi drar til Nittedal. I begynnelsen var det litt vanskelig når spillere fra tre forskjellige klubber skulle smelte sammen til ett lag, men etter hvert har det gått bedre og bedre. Nå gleder vi oss veldig til møtene med Nittedal-Hakadal og Stavanger, fortsetter hun.

«Lofoten United»

Vi er i Gravdalshallen, på parketten gjør Team Lofoten 02/03 de siste forberedelsene før avreise til Østlandet og Bringserien-kvalik. Svolvær IL-, IL Blest- og Leknes HK-jenter smelter mer og mer sammen til et forhåpentligvis slagkraftig lag som vil bite fra seg i møtene med Nittedal-Hakadal og Stavanger.

-Vanskelig å si hvor vi står i forhold til motstanderne. Vi skulle gjerne ha trent enda mer sammen før det braker løs, men nå er vi der, nå er det bare å trå til for fullt i kamp og gjøre vårt aller beste, sier trener Lill-Sonja Eilertsen fra IL Blest.

To lag videre

Hver gruppe i kvalifiseringen består av fire lag. De to beste lagene går videre til Bringserien, det tredje beste laget får en ny sjanse i nok en kvalifiseringsrunde. Den spilles 7.-8. oktober.

-I vår gruppe har ett lag trukket seg, det betyr at vi uansett hvordan det går lørdag er sikret en ny kvalifiseringsrunde, sier trener Gabrielle Haug, Gravdal HK, som ledet onsdagstreningen i Gravdalshallen.

Gabrielle Haug og Lill-Sonja Eilertsen har med seg Kjersti Winther, Svolvær IL, i trenergruppen.

Referanser

Lill-Sonja Eilertsen, Gabrielle Haug og Emma Giske er klare på at uansett vil kvalifiseringen være en lærerik og artig opplevelse hvor en får referanser på hvor en står i håndballbildet.

-Vi har gode spillere i alle posisjonene, og vi blir som sagt mer og mer kjent med hverandre og samspilt for hver treningsøkt som går. Jeg gleder meg veldig, det gjør vi alle sammen, avslutter Emma Giske før det dreier seg om fotoseanse i flunkende nye klær for anledningen – med Team Lofoten og sponsorlogo pent plassert på ryggen.

Flere oppgaver

Flere oppgaver venter Team Lofoten jenter 02/03 utover høsten. Det dreier seg om Toppseriespill i Bodø siste helga i september og i Tromsø siste helga i oktober.

At håndballklubbene i Lofoten samarbeider om et slagkraftig team fra regionen, et lag som består av jenter som vil mer enn å «bare» spille på klubblaget, hilses velkommen fra alt og alle.

Tiltaket utvikler håndballen i Lofoten, jentene får noe å strekke seg mot.

Også Team Lofoten gutter 02/03 skal ut i Bringserien-kvalik kommende helg. De møter Elverum, Stord og Melhus/Gimse.

" Vanskelig å si hvor vi står i forhold til motstanderne. Vi skulle gjerne ha trent enda mer sammen før det braker løs, men nå er vi der, nå er det bare å trå til for fullt i kamp og gjøre vårt aller beste

Lill-Sonja Eilertsen, trener

Kommentarer til denne saken