Tap, men god innsats!

Svolvær møtte motstand søndag, som var vanskelig å komme forbi.

Svolvær møtte motstand søndag, som var vanskelig å komme forbi. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bedre tempo enn 1.runde, god innstilling, men ikke nok uttelling på scoringstatistikken.

DEL

Godt rustet med god innstilling, møtte Svolværs J16 Njord fra Oslo, og Malvik fra Trøndelag i andre runde i Bringserien på hjemmebane søndag. Etter tre tap i sesongåpningen, var det optimisme å spore før helgas to kamper.

– Vi er godt fornøyde med første kamp mot Njord. Innstillingen var på topp, og vi vant dueller. Riktignok lå vi under 0-7 før vi våknet, men de siste 40 minuttene var gode, sa trener Kirsti Liland etter at jentene tapte 19-14.

Andre runde

I søndagens andre kamp ble scoringsstatistikken åpnet av bortelaget Malvik, etter skrittfeil av Svolvær. Anna W. Bjartun scorte SILs første mål i andre angrep, mens gjestene fikk god uttelling fra streken. Etter elleve minutter lå hjemmelaget under 4-6, og byttet keeper. Marte Svartsund reddet den første straffen, og sto nok en gang stødig som bakerste dame i flere av skuddforsøkene til jentene fra Trøndelag.

 Svolvær hadde god fart på ballen, og forsøkte å sette i gang flere av trekkene sine, men flere personlige feil gjorde at de mistet ballen. Jentene hadde et godt skuddrepertoar, men blokka til midtforsvaret var vanskelig å unngå. Etter at Anne Lill Winther byttet side fikk de god uttelling fra høyre kant.

Bortelaget hadde god uttelling på sine straffekast.

Bortelaget hadde god uttelling på sine straffekast. Foto:

Ga opp

Med pauseresultat 8-13, startet andre omgang friskt med scoring av Erle S. Røed fra strekposisjon, og ble forøvrig kåret til kampens beste spiller. På tross av flere scoringer av hjemmelaget fra blant annet 6-meteren og stegskudd fra midten, økte Malvik stadig ledelsen, og etter 20 minutter lå hjemmelaget under 14-22. Litt uheldig på straffe, og heldig på gjennombrudd forbi midtforsvaret, sørget for sluttresultatet 15-25.

– Det var litt halvhjertet, og vi var ikke nok påkoblet. En sentral spiller dominerte, og vi klarte ikke å stoppe henne. Vi ga opp litt tidlig både i angrep og forsvar, fortalte trener Kirsti Liland etter seriens andre runde.

De vet at de møter lag som er antatt bedre enn dem, men i motsetning til første runde hvor de tapte på tempo, hang de ikke etter tempomessig denne gangen. Neste runde i den nasjonale serien er allerede om 14 dager, og på tross av tap, er det flott å se så mye god håndball.

volværs beste spiller ble Erle S. Røed, for sin innsats på streken.

volværs beste spiller ble Erle S. Røed, for sin innsats på streken. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags