Gå til sidens hovedinnhold

Fikk to kretsmestere og gymnaster på pallen i alle klasser i Bodø

Kabelvåg IL turn gjorde det stort:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kabelvåg IL turn fikk to kretsmestere og hadde gymnaster på pallen i samtlige apparater i alle klassene under kretsmesterskapet i apparatturn i Bodø denne helga.

– Vi har topplasseringer i alle klassene, og kunne ikke gjort det så mye bedre. At vi i tillegg kommer hjem med to kretsmestere er veldig gøy. Vi møter gode konkurrenter fra både Bodø og Narvik. At vi kommer på pallen og blir kretsmestere tyder på at Kabelvåg IL turn er utrolig morsomt, sier hovedtrener Elise Dahl-Hansen.

To kretsmestere

Blant jentene ble Line-Sofie Westgaard kretsmester i klassen jenter 13–14 år. Vilja Berg kom på andreplass i samme klasse.

Også Nikolai Fredriksen ble kretsmester for gutter 15–16 år med Jaran Mjelva Andersen på andreplass i samme klasse.

For gutter 13–14 år kom Aleksander Sletten på andreplass.

– Mesterskapet var også uttakskonkurranse til laget som skal representere Nordland krets under Norgesfinalen om en måned. Her ble så mange som fem gymnaster fra Kabelvåg plukket ut til å være med på laget, forteller en stolt turntrener.

– På vei opp

Dahl-Hansen mener helgens resultater tydelig viser at KIL turn er på vei opp i store konkurranser.

– Dette skyldes blant annet den store satsingen klubben har hatt innen anlegg og utstyr med ny turn- og basishall som ble åpnet i 2016. Dette har gitt utøverne en helt spesiell mulighet til å utvikle seg innen idretten, samt ført til stor oppslutning av medlemmer i klubben. Satsing på trenere og trenerutvikling i klubben skal også ha mye av æren for resultater tilsvarende de under helgens kretsmesterskap, forteller Dahl-Hansen.

Det blir lite tid til å hvile på laurbærene for de unge utøverne fra Kabelvåg IL turn. Om knappe to uker arrangerer klubben Lofoten Open hvor i overkant av 140 deltakere skal være med.

Den 17 og 18 november er det klart for Norgesfinalen på Sotra i Hordaland.

Kommentarer til denne saken