Gode alternative vinteraktiviteter

På glattisen: Kabelvåg IL Turn feiret lørdagens triumf i Lofoten kulturhus, hvor de ble tildelt kommunenes kulturpris, med en kosedag på glattisen.

På glattisen: Kabelvåg IL Turn feiret lørdagens triumf i Lofoten kulturhus, hvor de ble tildelt kommunenes kulturpris, med en kosedag på glattisen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Mange benyttet aktivitetsmulighetene de islagte vann ga i helga.

DEL

Den langvarige bikkjekalde været har gitt nye muligheter for uteaktivitet. Fra år til annet er det mulig å gå på skøyter i Lofoten. Men svært ofte blir flott kaldt vær avløst av vått vær med nedbør, som ødelegger den flotte isen.

Det var mye folk på isen på Svolværvannet og Sommartjønna lørdag formiddag.

Trener Katalin Lupu i Kabelvåg IL Turn, sier turngruppa forsøker å skape andre sosiale aktiviteter.

– Vi gjør ulike aktiviteter i helgene når vi ikke er i turnaktivitet. Nå har vi invitert hele turngruppa til skøytesamling på Svolværvannet. Det er laget en liten ishockeybane like ved parkeringsplassen hvor vi møtes. Vi skal bare leke oss. Spille litt ishockey og gå på skøyter, sier Katalin.

Han var strålende fornøyd med at turngruppa ble tildelt kulturprisen i Vågan.

Det er fortsatt svært lite snø i marka. I Kongstiden Alpinanlegg går snøproduksjonen for fullt. På avstand kan man tydelig se at de to traseen nederst i bakken begynner å bli dekket med kunstsnø. Og traseen over Aksla og ned til skitrekket er sterkt kupert. Derfor blir det produsert kunstsnø i store hauger, som blir dyttet ut i gropene med tråkkemaskinen.

Det var lite ski å se i Svolværmarka. men desto større aktivitet var de på isen. Her var det i bruk både skøyter, sykkel og spark.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken