Tidligere har turngruppa invitert til blant annet oppvisninger og turnfest på Turnsportens dag. I år klinker de til med åpen hall for alle.

– I år ville vi vise fram den nye og flotte turnhallen vår for dem som enda ikke har vært der, sier trener i Kabelvåg IL Turn, Torill Larsen.

Les også: Satset alt på NNM i turn

– Skikkelig artig

Hun forteller at det på formiddagen blir aktiviteter for barna, og at både store og små kan komme å leke seg i hallen i løpet av dagen.

– Det blir masse tid for ungene til å kose seg i de flotte apparatene. Trenerne kommer også til å være til stede, og tilgjengelige for spørsmål fra både barna og foreldre, sier Larsen.

Hun lover god stemning i turnhallen, og legger til at det vil være mulig å kjøpe både kaffe og kaker i kafeen som skal være åpen i likhet med hallen.

– Både de som turner fra før av og de som ikke gjør det er velkommen. Å lage en dag hvor hvem som helst kan prøve alle apparatene, er skikkelig artig!

KIL Turn har tidligere arrangert åpen dag. Nytt denne gangen er at de også tar registrering av nye medlemmer samtidig.

Les også: Nikolai ble dobbel Nord-Norsk Mester

Vil ha flere trenere

I dag er det rundt 280 medlemmer i KIL Turn, og ifølge Larsen har det i år vært ventelister på 2-, 4- og 5-årsgruppa, i tillegg til at flere 1. – og 2.-klassinger har stått på venteliste.

Larsen har ingen grunn til å tro at sporten ikke blir like populær neste sesong.

– Flere har allerede meldt seg på, på forhånd, så her er det førstemann til mølla! Vi synes selvfølgelig det er trist at ikke alle ungene har fått plass i år, men det er dessverre ikke flere timer å ta av i døgnet, sier Larsen, som håper at de kan ta imot enda flere turnere neste år med noen grep.

– I tillegg trenger vi flere trenere. Både unge og gamle er ønsket, og får kurs sponset, så her er det ingen grunn til å være redd for å melde seg. Man må ikke kunne noe som helst om turn på forhånd, smiler hun.