Utøverne stoppet imidlertid ikke å imponere treneren sin bare ved å kvalifisere seg.

Nicolai Berg Fredriksen (15) fikk lørdag en sølvplassering i mangekamp, mens Vilja Berg (14) tok gull i sin klasse.

– Det er første gang noensinne at en utøver fra Nordland vinner den klassen. Det sier vel sitt, sier Dahl-Hansen.

Gode prestasjoner

Søndag var det apparatfinaler. Vilja kvalifiserte seg til to finaler, og endte opp med å ta gull i frittstående.

Nicolai fikk bronse i skranke, sølv i frittstående og ringer, og gull i hopp, bøylehest og svingstang. I tillegg til Nicolai og Vilja, hadde Line Sofie Westgaard (14) og Aleksander Sletten (14) kvalifisert seg til Norgesfinalen på Sotra.

– Nicolai er den mest erfarne av dem, etter å ha vært med i mange konkurranser. Han vant også norgesfinalen i fjor, og sikter nå mot landslaget. Prestasjonsmessig har han gjort det bedre tidligere, men han har utviklet seg godt mot denne konkurransen, sier Dahl-Hansen, og legger til;

– Denne gangen gikk det bedre i noen apparater enn i andre. Slik er det i turn.

Treneren forklarer videre at Vilja, Line Sofie og Aleksander, i likhet med Nicolai, har hatt en jevn utvikling.

– Når det gjelder Vilja og Line Sofie har begge hatt en kjempeutvikling gjennom fire konkurranser. I den første konkurransen glemte Vilja mye av det som var øvd på, men nå fikk hun en topplassering, sier Dahl-Hansen.

Motgang i det siste

Alt i alt er Dahl-Hansen strålende fornøyd med sine utøvere fra KIL Turn.

– Bare det at de klarer å kvalifisere seg til Norgesfinalen er en prestasjon i seg selv. Som trener er jeg veldig fornøyd med helga. De gode resultatene føler jeg er fortjent, etter mye motgang den siste tiden, sier hun, og legger til;

– Norgesfinalen er det nærmeste man kommer norgesmesterskap for nasjonal klasse. Det at de presterer såpass bra, betyr at utøverne våre er innenfor toppsjiktet i turn i Norge.