Denne klubben har bare ti medlemmer, men også ny nordnorsk mester!

Nordnorsk mester: I helga ble Daniel Voll Hansen (30) i Lofoten Dartklubb nordnorsk mester i dart.

Nordnorsk mester: I helga ble Daniel Voll Hansen (30) i Lofoten Dartklubb nordnorsk mester i dart. Foto:

I helga ble det arrangert Nordnorsk mesterskap i dart i Harstad. Her gikk Daniel Voll Olsen fra Kleppstad til topps!

DEL

30-åringen har spilt dart siden 2003, da Lofoten Dartklubb, som fortiden holder til på Kleppstad i Vågan, ble etablert.

– Å vinne var veldig morsomt! Med dart er det sånn at det av og til klaffer, og av og til ikke. Man må vinne en del kamper, og få det til å klaffe gjennom hele dagen. Slik ble det i helga, sier Voll Olsen.

Gode prestasjoner

For å kunne stå igjen som Nordnorsk mester, måtte Voll Olsen først vinne fire innledende kamper. Deretter sto cupen for tur, hvor han måtte vinne fem kamper.

Det var i alt 28 deltakere med i singelklassen for herrer. Lofoten Dartklubb stilte også med lag i dobbel-, lag- og dobbelmixklassen.

– Det ble en lang dag. Vi begynte å spille lagspill klokken 11 lørdag, og hold det gående til klokken 16. Da starta vi singelspillet, og finalen gikk ikke før klokken 01.30. Det blir mye spilling på en dag, ler Voll Olsen, som etter endt turnering må kunne si seg fornøyd.

I tillegg til å få en nordnorsk mester i klubben, kan Lofoten Dartklubb skilte med en 2. plass i både lag og dobbel etter NNM i Harstad.

– Det er vi veldig fornøyd med. Det er veldig morsomt at det klaffa så godt, sier han.

Vil ha flere

I dag er det ifølge han rundt 10 betalende medlemmer i Lofoten Dartklubb, og noen som kommer innom på klubbkveldene med jevne mellomrom. Nå ønsker de seg flere medlemmer.

– Vi er alltid på jakt etter nye medlemmer, både junior- og seniorspillere. Alle er velkommen, og vi har folk som spiller fra 14-15-årsalderen og opp til 80 år. Her er det ingen aldersgrense, sier Voll Olsen, og peker på at det ikke alltid er lett å rekruttere nye medlemmer.

– Det er jo en spesiell sport, men dart begynner å bli ganske stort på verdensbasis. I England er sporten snart større enn fotball.

Lofoten Dartklubb reiser med jevne mellomrom rundt på ulike turneringer i Norge.

– Vi ønsker gjerne å reise enda mer, og er veldig interessert i å få tak i sponsorer. I tillegg er vi ute etter lokaler i Svolvær, sånn at det blir mer tilgjengelig for flere å være med, sier Voll Olsen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags