Hele landet vil til Lofoten High Five

Lofoten High Five: Karin Marie Antonsen og Stein Alsos i Lofoten High Five ønsker velkommen til fjellene rundt Svolvær den 2. september. Å få folk ut i naturen, og kose seg i lofotbyen med utelivstilbudene etter løpet, er et mål for Lofoten High Five, sier de to. Foto: Knut Johansen

Lofoten High Five: Karin Marie Antonsen og Stein Alsos i Lofoten High Five ønsker velkommen til fjellene rundt Svolvær den 2. september. Å få folk ut i naturen, og kose seg i lofotbyen med utelivstilbudene etter løpet, er et mål for Lofoten High Five, sier de to. Foto: Knut Johansen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er myggfritt, og etter en fantastisk tur ute i naturen, kan alle nyte utelivet i Svolvær denne første helga i september.

DEL

Karin Marie Antonsen og Stein Alsos i arrangementskomiteen for fjelløpet «Lofoten High Five» er klare for inntil fire hundre løpere lørdag den 2. september i år.

– Så mange kan vi takle, men der setter vi grensen for antall deltakere, sier de to.

– Men noen grense for hvor mange som omkranser løypene, er det ikke. La oss lage et mini «Holmenkollen» i Svolværområdet under fjelløpet denne lørdagen, sier de to.

Da fellesferien startet mandag 3. juli, var det 90 påmeldte, som er likt antallet i fjor.

I 2016 endte det med at 190 deltakere stilte, og der 160 klarte å gjennomføre løpet fra start til mål på Svolvær torg.

Løpet blir i år litt lenger enn før, fordi man i stedet for løpe langs Svolværvannet, skal benytte kloppingen som er gjennomført i Hans Meyerdalen og Firkløveren.

Ut på tur: Lillesøster Ellen, pappa Morten, storebror Elias og bestefar Ståle var en perfekt heiagjeng i 2015.

Ut på tur: Lillesøster Ellen, pappa Morten, storebror Elias og bestefar Ståle var en perfekt heiagjeng i 2015.

Man samarbeider med KS Ski Lofoten om å benytte tidtakerutstyret, og legger opp til å ha tre poster for å ta mellomtider.

Også i år blir det et tilbud om bare å løpe opp tre av de fem fjelltoppene, altså opp på Fløyfjellet, Blåtinden og Tuva.

– Vi har valgt å legge arrangementet til lørdag 2. september i år for at det ikke skal kollidere med andre festivaler og ting. Vi forventer innrykk fra hele Europa. I fjor var halvparten lokalt fra Lofoten, og resten kom fra landet ellers, og utlandet.

– I september er det også bedre kapasitet på overnatting i Svolvær enn i juli og august. Det betyr mye for dem som kommer til Svolvær for å løpe «Lofoten High Five», men også for alle dem som bare kommer for å storkose seg i Svolvær denne første helga i september.

– Vi håper at også de som bare skal gå vanlig tur i marka, eller kun være tilskuere til fjelløpet, møter fram i rikt monn.

– Svolvær har et veldig godt kultur- og utelivstilbud, så kom til lofotbyen denne helga.

– Vi vil ta ned merkingen av løypene i ettertid, og rydde. Men det er fint hvis alle som bruker marka, tar med seg tomflasker og annen emballasje hjem. Ikke forsøple naturen vår. Den skal vi bruke med vett i mange år framover, sier de to.

Les om fjorårets "Lofoten High Five" her: Fem topper, vel 2000 høydemeter og omtrent 20 kilometer i septembersol

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags