Ola (17) knuste konkurrentene med syv minutter!

Suveren: Ola Wang Ørjavik fra Tromsø knuste konkurrentene under den første utgaven av Lofoten High Five.Begge foto: Kristian Rothli

Suveren: Ola Wang Ørjavik fra Tromsø knuste konkurrentene under den første utgaven av Lofoten High Five.Begge foto: Kristian Rothli Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var vått og surt for deltakerne under Lofoten High Five lørdag, men det satte ikke en stopper for Ola Wang Ørjavik (17) som knuste konkurrentene.

DEL

Løperen fra Tromsø Løpeklubb kom ens ærend til Svolvær for å delta på den første utgaven av High Five.

Etter å ha tilbakelagt omtrent 26 kilometer og 1500 høydemeter kunne han smile og strekke armene i været da han passerte målstreken på tiden 2 timer og 53 minutter.

– Et flott løp

– Jeg gikk rolig ut is starten, og la meg bak ettersom jeg ikke var helt sikker på hvor løypa gikk. På vei opp Lille Kongstind rykket jeg fra, og derfra økte jeg ledelsen gradvis, smiler Wang Ørjavik.

På grunn av værforholdene ble plan B iverksatt med High 2x2 på de to siste toppene, Lille Kongstinden og Tjeldbergtinden, to ganger. Mellom rundene gikk løypa langs Kongsvatnet ned til Strandelva og opp til slalåmbakken. Brua over Nonshaugen ble den femte toppen, spøkte arrangør Stein Alsos.

– På den siste runden ble det tungt, og det var like før krampa tok meg. Det var et fantastisk arrangement og et flott løp. Litt synd at vi ikke fikk kjørt løypa som opprinnelig var planlagt, men det var en fin rute uansett, sier 17-åringen som har drevet aktivt med løping i tre år.

Formen var bra, og beina fungerte optimalt for Wang Ørjavik, men vinden bød på problemer underveis.

– Det var ganske kraftig på toppene, og du ble nesten blåst over ende, sier han.

Flere løpere måtte bryte på grunn av været, men de aller fleste bet tennene sammen og fullførte.

Tromsø dominerte

Vinneren av herreklassen skryter av arrangørene, og synes de har gjort en veldig god jobb.

– Det er fantastisk at de har fått folk opp på toppene i dette været. Løypa var godt merket, og det var lett å finne ut hvor man skulle, sier Wang Ørjavik.

Nå lover han å komme tilbake også til neste år.

– I godvær kommer dette til å bli helt kanon. Jeg skal definitivt komme tilbake til neste år, og da håper jeg på godvær, avrunder den første vinneren av Lofoten High Five i herreklassen.

Jubel: Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb vant dameklassen.

Jubel: Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb vant dameklassen. Foto:

I dameklassen var det Hilde Aders som stakk av med seieren. Også hun løper for Tromsø Løpeklubb, som dermed tok storeslem i Svolvær på lørdag. Aders løp inn på tiden 3 timer og 11 minutter. En kjempeprestasjon.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags