Oppdatert klokken 08.50 lørdag:

Lørdag morgen melder the Arctic Triple at det vil bli tatt en endelig avgjørelse klokken 10.30.

- Det ene alternativet er å la deltakerne på den lengste distansen starte i Morfjorden klokken 12. Alternativ nummer to er felles start for alle deltakerne klokken 13.00 i Vestpolleidet. Deltakerne blir informert om den endelige beslutningen klokken 10.45, forteller prosjektleder for The Arctic Triple, Maria Terese Karlsen, til Lofotposten lørdag morgen.

- Det har vært krevende forhold i flere dager den siste uken. Vi har vært mye ute i løypa og traseen, og forholdene er så skiftende at på stående fot kan vi ikke si hvilken trase som vil bli benyttet lørdag, sier prosjektleder Maria Terese Karlsen i The Arctic Triple til Lofotposten klokken 21.40.

Opprinnelig skulle de startende på den lengste distansen være i gang klokken 07.00 fra fergeleiet på Fiskebøl. Slik blir det ikke.

- Vi skal ha en prerace-briefing med utøverne på hotellet i Svolvær klokken 06.30 lørdag. Vi håper at utøverne skal være i gang fra Fiskebøl mellom klokken 08.30 og 09.00. Det gjøres en iherdig jobb av både lokale og tilreisende ressurser for at utøverne skal få en god og sikker opplevelse imorgen, fortsetter Karlsen.

I morgentimene lørdag vil det bli tatt en avgjørelse på om den opprinnelige traseen kan benyttes eller ikke.

- Det kan hende vi må bruke en alternativ trasé, men dem har vi flere av. At naturen er krevende er en del av eventyret. Vi må huske på at vi gjør dette for å ha det morsomt. Det er fokuset, og vi skal ikke ta noen unødige sjanser, legger hun til.

Den kortere distansen ser ut til å gå etter planen. Her er det løpsstart klokken 12.00 fra Vestpolleidet.

- Det er en god sjanse for at den vil gå som normalt, men det gjenstår å ta en endelig avgjørelse, konkluderer Karlsen.