Monika vant Torghatten maraton

Monika Kransvik i Lofoten Ultraløperklubb ble beste kvinne under Torghatten maraton med tiden 3.46.33

Monika Kransvik i Lofoten Ultraløperklubb ble beste kvinne under Torghatten maraton med tiden 3.46.33 Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med tiden 3.46.33 ble Monika Kransvik fra Svolvær og Lofoten Ultraløperklubb beste kvinne i Torghatten maraton som gikk av stabelen lørdag.

DEL

Hun hadde egentlig ingen plan om å vinne løpet, da deltakelsen bare var tenkt å være oppkjøring til årets mål.

– Jeg tenkte at jeg skulle kjøre mitt løp. Dette var et treningsløp i forhold til et lengre løp som jeg og to andre skal gjøre i juni, forteller Kransvik og avslører at hun var mest opptatt av å trene på å springe langt, og å sanke kilometer.

Delmål

Løpet hun refererer til er Salomon Xreid som foregår i Jotunheimen.

– Det består av 105 kilometer og 6000 høydemeter. Dette var et delmål for å holde oss i gang med løpingen gjennom vinteren forklarer, maratonvinneren.

Løpemakkeren til Kransvik hadde vært syk i forkant av avreise. Det gjorde at de bestemte seg for å løpe hver for seg.

– Vi ble enig om at vi skulle springe egne løp. Jeg bestemte med for å legge meg på samme tid som jeg sprang på under et løp i Berlin i høst. En av arrangørene mente at det kom til å ta lengre tid, forteller hun og avslører at planen var å springe kilometeren på 5,20.

Fint løp

– Kroppen fungerte fint og det var godt å springe. Det var tungt å løpe fra sti og til asfalt igjen og vi hadde sikkert to mil med løping i motvind, forteller hun, som alt i alt er fornøyd med løpet.

– Torghatten maraton er et lite maraton, det er ikke så mange som stiller til start. Det er artig å ha gjort det, men jeg synes ikke det ble en kjempeprestasjon fra min side, men det var et fint løp som var godt arrangert.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken