– Vi lærte masse. Måten vi tenker på, logistikk og infrastruktur fungerer. Det er den viktigste bekreftelsen og lærdommen vi har tatt med oss.

Det sier Frank Hagen i XXLofoten, som sto bak ideen om The Arctic Triple og Lofoten Triatlon.

I et ufyselig vær satte deltakerne av gårde på testutgaven av løpet klokken 06.00 lørdag morgen.

Selv om været ikke var optimalt for utøverne, var det nyttig erfaring for arrangørene.

– Vi fikk testet arrangementet med det verst tenkelige været vi kan ha på denne tiden av året. Nå vet vi at ting fungerer og at vi kan løse det. Det har gitt oss en god erfaringsbank, sier Hagen.

Som følge av været og sikkerhetsmessige tiltak ble svømmedistansen justert fra å gå på utsiden av Svinøya til å gå på innsiden.

– Den alternative løypa er en fullgod distanse. Det er bra at vi kan ha alternativer i samme startposisjon.

Gode tilbakemeldinger

Testløpet ble en suksess, og Hagen forteller at arrangørene har fått svært gode tilbakemeldinger både fra utøverne og deres støtteapparat.

– De som har fulgt med har stor tro på at dette kan bli et veldig godt arrangement i Lofoten.De har skrytt av infrastrukturen, logistikken, lokale hjelpere og samarbeidspartnere. De har sjeldent blitt så godt ivaretatt. De har kommet med forslag til små detaljer som må justeres, og det var det vi ønsket å høre denne testhelga. Alt i alt er det veldig bra, understreker en fornøyd Hagen.

Hvordan var det å følge dette testløpet for deg som ideskaper og arrangør?

– Det ga et lite kick. Det var veldig tilfredsstillende å se at det man har tenkt og planlagt over tid fungerer veldig bra.

Bildeserie

Se bildene fra Lofoten Triatlon!

 

– Hardeste jeg har gjort

Med Allan Hovda i spissen tilbakela utøverne nesten fire kilometer svømming, 196 kilometer sykling og 45 kilometer løping.

Hagen er mildt sagt imponert over det som ble vist av styrke og utholdenhet.

– Det var mildt sagt en formidabel innsats som ble vist fra samtlige utøvere. Alle fullførte, og det vi veldig godt fornøyd med.

Etter å ha gjennomført testløpet tok Allan Hovda, som vant Norseman både i 2014 og 2015, til Facebook.

– The Artic Triple triatlon fullført! En utrolig hard men vakker opplevelse. Tøft vær? Ja! Undervurderte løypa? Ja! Det hardeste jeg noen gang har gjort? Utvilsomt! skriver Hovda.

Slike tilbakemeldinger er morsomme å få for Hagen og de andre i arrangørstaben.

– Det forteller at vi er på rett spor. Det er veldig bra, og et flott stempel å få, sier han.

Vurderer å delta selv

Han understreker at de lærte masse under testløpet, og til neste år er de klare til å arrangere det første offisielle løpet.

– Vi ønsker å beholde løypa slik den er, kanskje med små justeringer. Vi har gjort noen vurderinger, og kommet fram til at vi kan starte med et par hundre deltakere. Så får vi heller jobbe oss videre derfra.

Blir du å vurdere å delta selv?

– Det ser jeg ikke bort fra. Jeg må innrømme at det frister. Jeg har truet Ronnie Maas Pedersen med at jeg skal hive meg med han og trene, flirer Hagen avslutningsvis.

Prosjektleder for The Arctic Triple, Maria Terese Karlsen, kunne ikke vært mer fornøyd med gjennomføringen.

– Da utøverne kom i mål slapp de løs jubelbrøl, før de skrøt voldsomt av arrangementet. Mange skrøt også av gjestfriheten de har blitt møtt med av lofotingene, og det synes vi er kjempeartig. Allan fortalte at frokostkokken på Thon sjarmerte hele gjengen i senk. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk jobbe med en så fantastisk gjeng. Alle fullførte, ingen ble skadet og alle er kjempefornøyde, sier Karlsen.