– Vi har vanligvis arrangert Leknesløpet nest siste helga i august, men denne gangen kolliderte det med Parkenfestivalen. Det er mange som reiser dit, og derfor tok vi kontakt med arrangørene av Eltofttuva opp og luftet ideen om å slå sammen arrangementene til en løpshelg. De tenkte på ideen med en gang, og det er vi veldig glade for, forteller primus motor for Leknesløpet, Inge-Harald Olsen.

 

Nå også halvmaraton

Leknesløpet tilbyr i år for første gang halvmaraton, i tillegg til Intersportløpet (tidligere barneløpet) på 1,6 km, Sport1-løpet på 5 km og Skoringenmila på 10 km.

– Halvmaraton-løypa er slett som et stuegulv og passer meget bra for dem som ønsker å oppnå en god tid. Samlet har vi gavekort på 15.000 kroner som vil bli trukket på startnummer og delt ut til vinnerne i dame- og herreklassen på halvmaraton. I tillegg vanker det selvfølgelig medalje til alle deltakerne, fortsetter Olsen.

Ifølge løpslederen er alt klappet og klart før helga, nå venter de spent på været og påmeldingen.

– Det ser ut som det blir opphold og fine løpeforhold. Vi er også spente på responsen. Ultra- og ekstremløp er i vinden, men vi håper det fortsatt er marked for denne typen løp, sier Olsen, som håper på 100 deltakere lørdag.

Les også: Til topps i Hadsel maraton

 

Kan noen slå rekorden?

Marte Eliassen i Steinfjorden bygderåd håper mange finner veien til motbakkeløpet søndag, og håper noen kan knekke rekorden som har stått siden løpet ble arrangert for første gang i 2013.

– Leif Richard Larsen satte rekord med 14 minutter og 2 sekunder. Det skal ikke være umulig å slå den, mener Eliassen.

Løpet måler omtrentlig 1,6 kilometer og 340 høydemeter og er tilgjengelig i både mosjon-, tur- og konkurranseklasse.

– Vi har mange premier, både medaljer og ting som er sponset av næringslivet. Vi håper mang legger søndagsturen sin hit, enten for å delta eller heie frem deltakerne, sier Eliassen.

Les også: Etter åtte måneder blodslit er «Team Tæl»-gjengen endelig i mål

Les om tidligere arrangementer her:

Bildeserie

Motbakkeløpet i bilder

 

Bildeserie

Leknesløpet 2016

Bildeserie

Se bildene fra Leknesløpet!