Det sier Gøran Rasmussen Åland. Han har lenge tenkt på å etablere en Ultraløperklubb i Lofoten.

– Det finnes ingen rene løpeklubber her i Lofoten, i alle fall ingen som har fokus på lange distanser.

Åland har vært med i løpeklubber før, men følte at det ble feil å representere en klubb med geografisk tilhørighet et annet sted i landet. Derfor vil han nå etablere en Ultraløperklubb for alle i Lofoten.

Flere interesserte

Åland har tatt kontakt med personer han tror vil være interessert i en løpeklubb, og responsen har vært veldig god.

– Foreløpig er vi rundt 15 stykk som vil være med i klubben. Alle er velkommen til å være med, og man trenger ikke nødvendigvis å ha løpt lange løp ennå, sier Åland.

Ultratrailklubben skal samarbeide med Lofoten Triathlon-klubb. Mye av de samme, spreke, folkene går igjen i de to klubbene, og flere av de administrative oppgavene er de samme. Foreløpig er klubben på idestadiet og sponsorjakt, men Åland håper at de kan kjøre i gang med fellestreninger til høsten av.

– Jeg håper vi kan være i gang når sommerferien tar slutt, og høsten kommer.

Populært med ultratrail

Åland mener at det er stor interesse for en slik løpeklubb i Lofoten, og refererer til Ultratrail-løpet som gikk av stabelen for tre uker siden.

– Fra Lofoten var det fire som stilte til start på den lengste distansen, og fire på 80-kilometeren. Jeg ser at det er en økende interesse for denne typen sport. Mange tror at dette kun er for spesielt interesserte, men det er det ikke. Alle som er glad i å løpe kan løpe ultramaraton, så lenge man har tilstrekkelig treningsgrunnlag.

Visjonen bak klubben er å gi et tilbud til de som vil trene mot lange løp.

– Det kan bli ensomt å springe alene. Det er lettere når man er flere som løper sammen. Da er det både enklere å komme i gang og å holde ut, avslutter Åland.

Les også: -Jeg måtte få hjelp til å dra av en tånegl underveis så jeg kunne løpe videre

Les også: Heiet fram av vikinger

Les også:  -Fryktelig surt å måtte bryte

Bildeserie

Bilder fra Lofoten Ultra-trail 2016