Våganbølgen feirer tiårsjubileum: - Meldt perfekt løpevær!

Ti år: I år feirer Våganbølgen tiårsjubileum.

Ti år: I år feirer Våganbølgen tiårsjubileum. Foto:

- Vi gleder oss til å ta imot mange spreke folk til løpsfest på torget i Svolvær.

DEL

Det sier Stig Mortensen i arrangøren bak Våganbølgen, KS Ski Lofoten.

Våganbølgen så dagens lys i 2010. Den gang var det trimgruppa i Svolvær IL som sto som arrangør, med «bølgegeneral» Jan-Levi Brinchmann i spissen. I sine først år hadde løpet startskudd på torget i Kabelvåg, og målgang i Svolvær.

Savner de yngste

Siden den gang har mye skjedd. Start og målgang er på torget i Svolvær, og KS Ski Lofoten er arrangør. Løpet har beholdt sin profil som et tilbud både til barnefamilier og de superspreke.

I 2019 arrangeres løpet med trimklasse fri distanse uten tid, barnebølgen på 600 meter, Coop-sprinten på 3 kilometer, Saga Fisk-runden på 7 kilometer, Peppes-mila og Du Verden Lofoten halvmaraton.

Fredag formiddag var det i underkant av 100 påmeldte.

– Særlig i de yngre årsklassene håper vi det kommer til flere deltakere. Det er først og fremst der vi savner flere deltakere. Vi håper det kommer flere påmeldte, og erfaringsmessig vet vi at det kommer folk til på lørdag også. Det legger vi til rette for, men vi ber om at folk møter opp i god tid for registrering., forteller Mortensen.

I fjor stilte totalt 152 deltakere på startstreken. Mortensen forteller at påmeldingen er god både på Saga Fisk-runden (Osan rundt), Peppes-mila og halvmaratonet.

– Jeg er veldig spent på å se Per Arne Larsen på mila. Han er forholdsvis ny i løpsmiljøet i Lofoten, men gjorde sine saker knallbra under Leknesløpet for noen uker siden. Han er en skarping som bruker Våganbølgen som oppladning til maraton i Berlin, forteller Mortensen.

– Blir kamp om førsteplassen

For å feire jubileet har arrangøren gått til innkjøp av ekstra mange premier som trekkes på startnummer.

– Ellers har vi lagt oss på en mal som vi synes fungerer godt. Vi har selvfølgelig også deltakerpremier til alle. I tillegg er det premiering til de tre beste i hver klasse hvor det er rangering, fra 11 år og opp, sier Mortensen.

For to år siden ble halvmaraton introdusert som en del av Våganbølgen. Tilbudet har ifølge Mortensen blitt godt mottatt, og er kommet for å bli.

– Det er en relativt tøff halvmaratonløype, men for de sprekeste går den raskt unna uansett.

I begge de to foregående utgaven av konkurransen gikk Kjell-Egil Krane-Ingebrigtsen til topps, men han er ikke påmeldt årets løp.

– Jeg er veldig spent på Jacob Burenius i herreklassen. I dameklassen blir det spennende å følge Kristina Starheim og Line Skrepstad. Det vil bli kamp om førsteplassen, men det er nok mer åpent enn i fjor, tror Mortensen.

Værmeldingen ser også god ut for Våganbølgen med oppholdsvær og ti grader.

– Det er perfekt løpevær, så vi håper mange tar turen. Vi håper også på mange publikummere på torget, avrunder Mortensen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags