Mange fra Lofoten deltok på Oslo Maraton i helga. En av dem var Hallvard Schjølberg, som hadde reist til hovedstaden sammen med Hege Mørtsell, Kristin Mørtsell og Mats Hansen.

– Jeg satset alt på å sette ny personlig rekord, og det gikk godt for min del, sier Schjølberg, som brukte 2 timer, 55 minutter og 7 sekunder på de drøyt 42 kilometerne.

Det holdt til en 57. plass blant de 1819 som stilte til start på maratondistansen.

– Det er egentlig over all forventning. I min klasse ble jeg nummer åtte. Det er helt fantastisk og noe jeg er veldig godt fornøyd med. Det gir motivasjon til å trene enda hardere til neste år, sier han.

I Oslo var det feststemning, og solen skinte fra blå himmel. Med 17 grader i skyggen tidlig på morgenen ble det i varmeste laget for noen av deltakerne.

– Jeg så tre eller fire deltakere som måtte ha hjelp av Røde Kors underveis i løypa, forteller Schjølberg.

Selv satset han på å løpe på 2 timer og 50 minutter, men det ble for tungt mot slutten av løpet.

– De siste 14 kilometerne ble en hard kamp med psyken for å klare å holde farten oppe. De siste 10 kilometerne ble jeg passert av mange, og det var litt demotiverende, sier han ærlig.

Vurderte du å bryte?

– Jeg var inne på tanken flere ganger, men jeg måtte tenke positivt og ta ett steg av gangen. Jeg måtte presse meg selv maksimalt. Jeg er ikke noen eliteutøver så jeg er ikke vant til slike ting, men jeg er storfornøyd i forhold til treningsmengde og hva jeg har prestert tidligere, sier han.

Etter endt løp ble det en bedre middag og en fest på kvelden med familie, arbeidskolleger og venner.

– Det er artig å være i Oslo den lørdagskvelden, for annenhver mann du møter går sidelengs ned trapper. Det er lett å se hvem som har vært med på maraton, flirer Schjølberg.