Lørdag ble Oslo Maraton avviklet med mange tusen til start, deriblant en god del lofotinger. Noen løp helmaraton (4,2 mil), noen halvmaraton (2,1 mil) og noen valgte «10 for Grete»(1 mil).

Oslo-trippelen

50 stykker valget å løpe alle tre distansene etter hverandre og en av dem var Gøran Rasmussen Åland fra Vestvågøy. Dette løpet ble kalt Oslo-trippelen og var 7,3 mil langt.

-Det var en spesiell følelse da speakeren ropte opp navnet mitt og betegnet oss som startet som de best trente menneskene i landet, sier Gøran etter å ha kommet i mål.

6 timer og 39 minutter

Han startet med å løpe helmaraton på 3,49. Etter 15 minutters pause var ham klar for halvmaraton før han avsluttet med en mil.

Han brukte totalt 6 timer og 39 minutter på å løpe de totalt 7,3 milene. Det holdt til en 14. plass.

Rå opplevelse

-Dette er absolutt det råeste jeg har vært med på noen gang. Den utrolige mestringsfølelsen det var å komme i mål med mitt store mål. Det var masse folk og stemningen rundt i løypa var helt utrolig og hjalp godt på. Jeg hadde som mål å løpe på under syv timer og det klarte jeg. Jeg er superfornøyd, forteller Gøran på telefon lørdag ettermiddag.

-Fikk det halvveis

Han legger ikke skjul på at det til tider var tungt.

-Omtrent halvveis på helmaratonen fikk jeg det skikkelig. Det verket i lår og knær og da fikk jeg testet min mentale styrke, sier Gøran.

-Jeg klarte heldigvis å tenke positivt. Tenker du destruktive tanker så er det slutt, legger han til.

15 minutter pause

Etter å ha kommet i mål etter helmaratonen fikk han «hele» 15 minutters pause før han måtte starte på de neste 21 kilometerne.

-I pausen var det bare å få i seg mest mulig næring og de 21 kilometerne gikk greit, sier Gøran.

Spesielt ganglag

Han fikk en pause på tre kvarter før mila.

-I den pausen stivnet jeg skikkelig og jeg hadde et meget spesielt ganglag da jeg gikk til start. De første kilometerne var fæle, men så løsnet det. Følelsen da jeg løp over mål var bare herlig, forteller den ivrige løperen.

Uaktuelt å bryte

Han er klar på at det var tungt.

-Jeg hadde forberedt meg på at det skulle bli tungt, men dette var mye verre. 7,3 mil på asfalt tærer på, slår han fast.

-Tenkte du tanken på å bryte da det var som tyngst?

-Nei, den tanken streifet meg ikke!

Etter løpet var Gøran mest opptatt av å få i seg mest mulig næring.

-Etter en slik kraftanstrengelse er det viktig å få i seg mye næring og det er jeg i full gang med, sier Rasmussen Åland.

Hamburgerfeiring

-Hvordan skal dette feires?

-Vi er en gjeng lofotinger som skal samles nå i kveld. Du skal ikke se bort ifra at det blir en stor hamburger og noe godt i glasset, sier den spreke lofotingen.

Valgløfte

Gøran Rasmussen Åland er leder i Vestvågøy Venstre og sto foran årets kommunestyrevalg på andreplass på lista til Venstre.

Før valget gikk han ut og lovte at hvis han kom inn i kommunestyret så skulle han løpe Vestvågøy rundt. Det er en distanse på 7,7 mil. Etter valget var han klar på han skulle holde valgløftet.

LES OGSÅ: GØRAN LØPER IKKE FRA VALGLØFTET

-Angrer litt

Lørdag ettermiddag angret han litt på det løftet.

-Akkurat nå angrer jeg, men skal gjennomføre det jeg lovet før valget. Det som er klart at jeg trenger litt tid for å restituere meg etter denne kraftanstrengelsen, men løpe skal jeg, slår han fast.

Lengre enn i Oslo

-Vestvågøya rundt er lengre enn Oslo-trippelen og det er også en del bakker. Blir ikke det tyngre enn Oslo-Trippelen?

-Ikke minn meg på det nå, fleiper han.

-Det blir et tøft løp, men det skal jeg klare, avslutter Gøran Rasmussen Åland som sprang 7,3 mil på under syv timer.