Trym (10) raste fra alt og alle opp Eltofttuva

GULL OG SØLV: Trym Toreid (til venstre) og Samuel Christensson løp inn til de to beste tidene på guttesiden.

GULL OG SØLV: Trym Toreid (til venstre) og Samuel Christensson løp inn til de to beste tidene på guttesiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Jeg nådde han igjen omtrent halvveis opp i bakken, og så løp jeg bare fra han, smiler raskeste «mann» opp Eltofttuva.

DEL

- Han ledet fram til da, men jeg tror han ble litt sliten mot slutten av løpet, fortsetter 10-åringen og ser spørrende bort mot sin argeste konkurrent.

- Ja, jeg ble det, pusten holdt ikke hele veien. Jeg var sjanseløs mot deg da du satte inn sluttspurten. Du er et råskinn og et stortalent! Smiler toer Samuel Christensson.

Lokal helt

Trym Toreid er en lokal helt som har Eltoft-området som treningsarena i det daglige. Samuel Christensson er vestlendingen som er på ferie i Lofoten for aller første gang – og som helt tilfeldig så at det skulle være motbakkeløp på Eltoft søndag.

- Jeg farter mye rundt i fjellet til vanlig, så hvorfor ikke delta i dette motbakkeløpet, tenkte jeg. Som tenkt, så gjort, og jeg er storfornøyd med en andreplass og et minne for livet. Trym er helt rå, et løpstalent utenom det vanlige, gjentar han.

Det hører med til historien at vestlendingen ikke bare var på ferie i Lofoten, men kombinert ferie og bryllupsreise.

Avanserte

I fjor ble Trym Toreide tredje best opp til toppen av Eltofttuva. I år gikk han helt til topps.

- Veldig artig å vinne for aller første gang. Jeg trener en del, spiller også fotball og går på ski, forteller 10-åringen.

- I går vant jeg 5-kilometeren i 10-12-årsklassen i Leknesløpet, det var også gøy, fortsetter han.

Det er vel unødvendig å fortelle at alt og alle flokket seg rundt Trym etter løpet og ville gratulere han med prestasjonen og tiden 16.18. Hardeste konkurrent løp inn på tiden 17.24.

Jenteklassen

Jenteklassen ble vunnet av Nøtterøy-kvinnen Ingrid Kvernland (26) som har bodd i Lofoten de to siste årene. Tiden ble 18.34.

- Jeg ledet vel fra start til mål, men jammen meldte melkesyra seg så det holdt. Et slikt løp er blytungt, selv om jeg går og løper mye i fjellene til daglig, sier sykepleieren.

- Mariann pustet meg litt i nakken en stund, men jeg klarte å holde henne bak meg hele veien, legger hun til.

Det hører med til historien at Ingrid Kvernland ble nummer to i kvinneklassen i NorgesCup-stevnet i klatring i Lofothallen dagen før.

Toer Mariann Sørensen (15), som i fjor ble beste jente Eltofttuva opp, sier dette etter løpet:

- Jeg hadde også melkesyre nesten hele veien, og jeg hadde ikke sjanse til å nå igjen Ingrid.

Mariann løp inn til tiden 20.08.

52 deltakere

Totalt 52 løpere, fordelt på mosjons- og turklassen, deltok i årets motbakkeløp på Eltoft i regi av Steinfjorden bygderåd i samarbeid med skigruppa i IL Blest. Litt færre deltakere enn i fjor.

Løyperekordene ble ikke truet. Fortsatt troner Leif Richard Larsen og Line Skreppstad på toppen i den sammenheng med henholdsvis 14.02 og 16.17 minutter opp de 362 høydemetrene.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags