Lørdag arrangerer Lofoten Motorsport Klubb junior- og hastighetskurs på Evjen.

Det dreier seg om den obligatoriske teoridelen som alle må gjennom for å drive med denne sporten. Den praktiske delen av kurset, etter bestått teoriprøve, finner sted i begynnelsen av mai.

Regler og bestemmelser

- Vi  går gjennom alt det grunnleggende som flaggregler, bestemmelser for kjøring, reglement, hvordan vi oppfører oss mot hverandre under løp og generelt, informasjonen om hvordan banen skal være, tekniske bestemmelser og hvordan sporten er organisert i landet, sier instruktør Eskil Eltoft.

- Fair play, eller fair race som vi kaller det, og sikkerhet står i fokus. I fokus står også hvordan vi forholder oss på en skikkelig måte overfor andre deltakere, funksjonærer og publikum. Det handler om sportens ansikt utad, sportens omdømme, fortsetter instruktøren.

Den ene målgruppen er de unge som skal kjøre crosskart eller bilcross junior. Den andre målgruppen er de som skal kjøre rallycross nasjonal, og da snakker vi om hurtighetsdelen av kurset.

Rekruttering

- Denne kursingen er en obligatorisk del av rekrutteringsarbeidet vårt. Jeg håper at mange finner veien til Evjen lørdag formiddag, sier Raine Willy Vikten, leder i Lofoten Motorsport Klubb.

- Rekrutteringen i fjor var bra, vi håper at den blir det også i år, avslutter lederen.