Lokale skiløpere skal måle krefter med landsdelens beste opp monsterbakken

Fra venstre: August Nordeng fra Alsvåg, Mikkel Arntsen fra Sortland og Arnt Gunnar Winther fra Svolvær er på treningssamling i Alta.

Fra venstre: August Nordeng fra Alsvåg, Mikkel Arntsen fra Sortland og Arnt Gunnar Winther fra Svolvær er på treningssamling i Alta. Foto:

Om ei drøy uke vil lokale skiløpere fra Lofoten og Vesterålen måle krefter med de beste fra Nord-Norge.

DEL

Dette skjer samme dag og sted som avslutninga av den tredje etappen på Arctic Race of Norway, nemlig opp den 3,5 kilometer lange monsterbakken Storheia på Hadseløya.

– Vi gleder oss til konkurransen og til å vise fram det flotte anlegget for våre skivenner, sier August Nordeng, Arnt Gunnar Winther og Mikkel Arntsen, i en pressemelding.

De er for tida på samling med Team SNN og Team Veidekke Nord-Norge i Alta, og kan rapportere om at mange toppløpere fra Nord-Norge planlegger å stille til start neste helg.

– Det er nok kombinasjonen av Arctic Race, folkeliv og en spektakulær trasé som gjør dette rennet så attraktivt, sier de

– Vi er alle i god form, vi har fått trent godt i hele sommer og føler oss klar til å kjempe med de beste i landsdelen opp Storheia.

Løpet starter i Melbu klokka 15:00 på lørdag, og etter en runde i sentrum bærer det mot den nye asfalt-traseen mot Storheia der det venter partier med stigning opp mot 20 prosent.

– Det kommer til å bli blytungt, mye brattere enn Lysebotn opp, så vi er innstilt på en skikkelig syrefest, sier de.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags