Aldri før har KS Ski Lofoten hatt så mange deltakere på hovedlandsrenn

Firkløveret: Disse fire langrennsløperne fra KS Ski Lofoten skal konkurrere mot landets beste løpere i sin aldersgruppe. Opp ned og mot venstre: Ella Ellingsen Mortensen, Håkon Tønseth, Eivind Fredriksen og Emma Nordgård. Foto: Jan Eivind Fredly

Firkløveret: Disse fire langrennsløperne fra KS Ski Lofoten skal konkurrere mot landets beste løpere i sin aldersgruppe. Opp ned og mot venstre: Ella Ellingsen Mortensen, Håkon Tønseth, Eivind Fredriksen og Emma Nordgård. Foto: Jan Eivind Fredly

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL


KS Ski Lofoten har etter hvert fått på plass unge langrennsløpere, som er begynt å hevde seg i sporet her nord. Et godt skimiljø lokalt, med engasjerte foreldre som trenere er en del av suksessoppskriften.

Flere av løperne testet seg nylig i kretsmesterskapet på Fauske, og under Barnas Holmenkollrenn i Oslo.


Uoffisielt NM

Denne helga er det altså Hovedlandsrennet som står på programmet for Håkon Tønseth (15), Eivind Fredriksen (16), Emma Nordgård (15) og Ella Ellingsen Mortensen (15). Vi møtte de fire løperne på siste felles skitrening i Kabelvågmarka, før de satte kursen for Oppland og Lyngna skisenter.

Det er fire slitne skiløpere somhar fått kjørt seg i motbakktrening oppe ved skihytta i Kabelvåg, som møter oss på skistadion.

– Nu får æ ikkje sov på ei uke, kommenterer Emma, når vi spør hvordan de fire har forberedt seg på å møte de beste 15 og 16-åringene i Norge i det uoffisielle NM-et. Hun har tydeligvis ikke tenkt over hvilke dimmensjoner det er snakk om.

– Det blir nok slitsomt, men lærerikt, skyter Emma inn.


Fin utvikling

De to jentene dro allerede sist søndag sørover, og har tilbargt vinterferien der. Guttene dro etter på torsdag, og alle fire løperne var klare til løp allerede fredag.

Noe preget av ei hard treningsøkt er de fire KS skiløperne forsiktige med å ha for store forventninger til egen innsats i hovedlandsrennet.

– Målet er å ikke komme sist, sier Ella.

Trener Jan Eivind Fredly kan i midlertid opplyse at alle fire har hatt en positiv utvikling i sporet hittil i sesongen, men at de først og fremst drar til Lyngna for å lære.

– Det blir en ny opplevelse, sier Håkon, som er veldig spent på hva han kan få til.

KS Ski-løperne skal være en del av et felles opplegg som Nordland skikrets har invitert de lokale klubbene med på.


skiforbundet.no/hl18/ er det mulig å følge liveoppdaterte resultatlister, etter hvert som løperne kommer i mål.
" Det blir nok slitsom, men lærerikt

Emma nordgård


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags