Gå til sidens hovedinnhold

Gir satsende langrennseniorer et tilbud

Artikkelen er over 2 år gammel

– Skiklubbene i Lofoten og Vesterålen har over tid jobbet sammen for å etablere et regionalt team, og vi er glade for å kunne presentere Team LoVe SNN, innleder leder for det nye satsingslaget, Tommy Nordeng.

Satsingen er et samarbeid mellom flere klubber i Lofoten og Vesterålen, samt Sparebank 1 Nord-Norge. Teamet eies og administreres av Sortland og Omegn Skiklubb.

Langsiktig og forutsigbart tilbud

Nordeng mener man i Lofoten og Vesterålen er flinke til å satse til og med junioralder, men at de som ønsker å satse videre som seniorer ikke har hatt et reelt tilbud. Det ønsker man nå å gjøre noe med.

– Utover de nordnorske teamene som organiseres fra Tromsø fins det ikke noe tilbud for seniorene. Vi ønsker å etablere et langsiktig og forutsigbart tilbud for de av klubbenes seniorer som ønsker å satse på nasjonalt nivå og som ikke når opp i de uttak som gjøres til team i regi av Skiforbundet, fortsetter Nordeng.

Han fremhever også at seniorløperne vil spille en viktig rolle som forbilder, ha stor betydning for rekrutteringen lokalt og være fremtidige ressurspersoner i klubbene.

– Man kan trekke paralleller mot fotballen. Hvor ville den vært på aldersbestemt nivå om det ikke hadde vært for A-lagene? Det er en drivkraft, og bidrar til å holde publikumsinteressen oppe, mener han.

Samarbeidet med Sparebank1 Nord-Norge strekker seg i første omgang over tre år. Fra Lofoten er KS Ski Lofoten representert ved Jan Eivind Fredly og Stig Mortensen. Trener og mentor for Team Love SNN er Karl-Gunnar Skjønsfjell.

– Vi håper vi får med Leknes Skiklubb også, understreker Nordeng.

Satse hundre prosent

Teamet skal gi et tilbud til både satsende seniorløpere og assosierte seniorløpere. Førstnevnte skal satse hundre prosent.

– Det krever at man trener og har en livsstil som en toppidrettsutøver. Med andre ord skal utøverne gjøre alt som står i sin makt for å bli så gode som mulig. Assosierte seniorer er for alle som ønsker å drive aktivt med langrenn, forklarer Nordeng.

Foreløpig er tre løpere tatt ut til satsende seniorløpere. Det er Mikkel Arntsen, August Norden og Sondre Halvor Lange. Alle er fra Sortland og Omegn Skiklubb.

Kommentarer til denne saken