Gå til sidens hovedinnhold

Svolvær-gutt pustet Petter Northug i nakken i Norgescup-åpningen!

Artikkelen er over 2 år gammel

Arnt Gunnar Winther nærmer seg Petter Northug.

Arnt Gunnar Winther er den mest spennende langrennsløperen i Lofoten siden Tord Hegdahl var i norgestoppen som junior. Svolvær-gutten hadde i likhet med Winther lyst til å slå Petter Northug.

Det kan Arnt Gunnar kommer til å gjøre i løpet av vinteren dersom Northug ikke finner tilbake til de taktene som har gjort han til verdens mestvinnende langrennsløper. 18 VM og OL-gull har det blitt på trønderen som har trent mye i de samme løypene som det Winther har gjort de siste årene. For det er i Meråker begge har lagt grunnlaget for skifremgangen.

-Jeg har sett både Petter Northug og flere av de andre norske landslagsløperne i Meråker. Veldig mange av dem har gått på skigymnas eller tatt idrett grunnfag i de samme skolebygningene hvor jeg har tilbrakt seks år, sier Winther som i høst flyttet til Tromsø. Primært fordi han fikk muligheten til å bli en del av et attraktivt nordnorsk team som legger forholdene til rette for de som vil opp og frem. Arnt Gunnar kjente også på at det kunne være greit med et miljøskifte.

- Må være tålmodig

-Jeg har ikke angret på det valget jeg tok ettersom det er et bra sportslig opplegg på Team Sparebank1 Nord-Norge og vi trener en god del sammen med regionlandslaget Team Veidekke. På sikt er det helt klart et mål å prestere så bra at jeg får bli en del av det laget. Jeg er innstilt på at jeg må bruke tid ettersom langrenn er en tålmodighetsidrett. Det er ikke gjort over natta å bli en god senior, sier Arnt Gunnar som hadde kjempefremgang som junior.

Det ble flere topplasseringer det året han fylte 18 år. Arnt Gunnar var inne blant de ti beste i norgescupfinalen og beviste den vinteren at kapasiteten er god. Men han trenger mer muskler og styrke for å utfordre de beste. Selv om han hver vinter har tatt små steg. Arnt Gunnar innrømmer at det er oppmuntrende å se at han sakte men sikkert nærmer seg de beste.

I norgescupåpningen var han bare godt og vel minuttet bak Northug.

Gikk fort i Finland

-Jeg gjennomførte en bra konkurranse. Men hadde vært betydelig nærmere dersom jeg hadde vært på mitt skarpeste. For det var ikke noe toppløp. Jeg merker at jeg har vært lite på snø og har en del å gå på teknisk. Det kommer nok så fort jeg får flere treningsøkter på snø og tøffe gjennomkjøringer. Det blir stort sett renn hver helg fremover nå, sa Winther som har vært best i skøyting og nok fortsatt er det. Selv om han har hevet seg i klassisk.

-Jeg gikk mitt beste klassisk-renn noensinne i klassisk den finske skiåpningen. Forhåpentligvis så er det en indikasjon på at jeg har blitt bedre og har forutsetninger for å hevde meg, sa Winther til Lofotposten.

Kommentarer til denne saken