Kari Schibevaag(40) la opp for to år siden: I verdenscupen ble det seier!

Konkurranse: Kari Schibevaag tilbake i konkurranse i Canada.

Konkurranse: Kari Schibevaag tilbake i konkurranse i Canada. Foto:

Kari Schibevaag har deltatt i verdenscupen i snøkiting i Frankrike og i Canada. Der stakk hun av med seieren i Race.

DEL

Schibevaag la opp og sluttet og konkurrere for to år siden, men savnet ble ifølge henne selv for stort.

– En gang konkurransemenneske, alltid konkurransemenneske. Jeg ville teste om jeg fremdeles hadde det i meg, og det hadde jeg, sier Schibevaag til Lofotposten.

Konkurranseinstinkt

Hun forteller at hun syntes det var gøy å konkurrere igjen. Hun hadde imidlertid ingen forventninger før konkurransen.

– Jeg hadde ikke noe mål å vinne, og tok mye mer lett på det denne gangen. Jeg følte ikke at jeg trengte å prestere, noe som gjorde opplevelsen enda kjekkere. Da jeg kom til Frankrike merket jeg imidlertid at konkurranseinnstinkte slo inn. Det har jeg hatt siden jeg var fire år. Nå er jeg 40 og det lever i beste velgående, sier Schibevaag og ler.

I grenen Race stakk hun av med seieren. Schibevaag forklarer at kiting er en idrett man kan holde på med lenge.

– Jeg trener egentlig mer nå enn da jeg var aktiv. I tillegg har jeg trent mye i dårlig vær, noe det også var i Canada. Det gjorde nok konkurransen enklere for meg.

Schibevaag har ingen planer om å begynne og konkurrere for fullt igjen.

– Jeg liker best å være på tur og å ta bilder. Planen er å starte opp aktivitetssenteret mitt igjen. Jeg kommer nok ikke tilbake for fullt igjen, men synes det er gøy å være med iblant.

Avlyst gren

Da Schibevaag var i Canada skulle hun egentlig konkurrere i Freestyle også. Grenen ble imidlertid avlyst på grunn av vær og forholdene i løypa.

– Det pleier å være mye snø der, men da vi kom hadde det regna. Dagen etter var det 30 minusgrader igjen. Det var med andre ord mye is, i tillegg til regn, som gjorde at konkurransen måtte avlyses, sier Schibevaag, som mener at dette er en følge av global oppvarming.

– Vi ser det samme i Norge. Været veksler veldig, i tillegg til at det er masse søppel overalt. Før reiste jeg masse, men nå har jeg kutta ned på det. Jeg er sikker på at flere møter kan tas over Skype. Vi må tenke mer på hvordan vi behandler kloden, legger hun til.

Schibevaag forklarer at hun hadde veldig lyst til å konkurrere også i Freestyle.

– Det frista veldig, men jeg forstår at det ble avlyst. Kanskje jeg må tilbake og prøve meg igjen til neste år, slår hun fast.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags