Poker er endelig blitt lovlig i Norge. Til helga arrangeres det NNM i Bodø. skriver an.no.

I mange år har NM i poker blitt arrangert utenfor landets grenser, men nå er spillet lovlig også i Norge.

Da skal naturligvis NM arrangeres i Norge, og i helga går en av fem regionsmesterskap av stabelen i Bodø.

Her kan 220 pokerspillere stille, og en fjerdedel av dem kan vinne plass til main event i NM.

Allerede nærmer det seg 1000 påmeldte til NM.

- Det blir garantert utsolgt. Det vil si mellom 2200 og 2300 spillere, sier Johnny Lodden, en av landets- og verdens- beste og kjente pokerspillere.

Stor interesse

At det er mange i Norge som er interessert i å spille poker, er det ingen tvil om.

- NM i Dublin samlet sist 1300-1400 deltakere. Det er den største nasjonale turneringen som blir arrangert i verden. Det er større turneringer, men ikke nasjonale mesterskap. Det er veldig spesielt, og sier mye om interessen, sier Sigurd Eskeland, leder av Norsk Pokerforbund.

Bodø på kartet

Både Lodden og Eskeland synes det er morsomt å være i Bodø for tidenes første nordnorske mesterskap.

- Bodø har historie i pokerverden. Det er mange gode spillere fra Bodø. Generelt sett er det mange kvalitetsspillere i området, så vi forventer at det blir tøft å vinne i helga, sier duoen.

I helga er det to starter lørdag, med plass til 110 spillere i hver. Så langt er nær 100 spillere forhåndspåmeldt.

- Det er først til mølla, og det koster 1500 kroner å kjøpe seg inn. Vinneren får plass til alle tre konkurransene under NM, sier Eskeland, som oppfordrer pokerglade spillere til å melde seg på.

- Det blir en opplevelse bare å delta. Det er de samme arrangørene her som arrangerer noen av de største turneringene i verden. Så det blir proft opplegg. Vi håper så mange som mulig stiller, for å vise at de støtter en legalisering av pokersporten, sier Eskeland.

Johnny Lodden på sin side skulle gjerne deltatt på helgens mesterskap i Bodø.

- Jeg får ikke vært med denne gangen. Jeg skal reise til Malta på lørdag for European Poker Tour (EPT), sier Lodden.

Avgjøres søndag

I helgen blir det innledende spill lørdag. Det vil vare i cirka seks timer på hver av de to starttidspunktene, som er 12.00 og 19.00.

De som fortsatt har chips igjen går videre til søndag, og man regner med at vinneren vil være kåret en gang etter klokken 18.00.

Registreringen starter fra klokken 09.00 på lørdag på Thon.

- Det er kun lov til å betale med sitt eget visakort, altså vanlig bankkort. Det er ikke lov å betale med kontanter, eller å la en kompis betale for seg, forklarer Johnny Lodden.

En fjerdedel av spillerne vil ikke bare vinne friplass til NM. De vil også sitte i pengene.

- Av de 1500 kronene det koster å delta går fem prosent til blodkreftforeningen og 10 prosent til å betale for arrangementet. Resten går til premier, sier Eskeland.

Vil ha snillere regler

Selv om poker nå er lovlig å spille i Norge, er det fortsatt strenge regler.

- Vi har lov til å arrangere NM og tilhørende kvalifiseringer. I tillegg kan man spille hjemme med maks ti personer, med maksimalt 1000 kroner innsats per person, sier Eskeland, og får støtte av Lodden.

- Det beste hadde vært om man kunne få spille lovlig på en klubb, kafé eller utested. Man bruker mindre penger på dette enn på en kveld ute på byen. Det spilles uansett, sier Johnny Lodden.