Kvalifiserte seg til landsfinalen og hovedlandsrennet

Artikkelen er over 1 år gammel

Svolvær alpinklubb kjørte godt og raskt under nordnorsk mesterskap i alpint i Tromsø, og fire løpere kvalifiserte seg til landsfinalen og hovedlandsrennet gjennom sine prestasjoner.

DEL

Omtrentlig 160 alpinister stilte til start i Tromsø i helga. De fleste fra Nord-Norge, men også svenske og russiske løpere fant veiene til Nordens Paris.

– Helga var full av gode prestasjoner, og Svolværs løpere gjorde det godt i alle de tre disiplinene det ble konkurrert i, forteller Trygve Bjørgaas i Svolvær alpinklubb.

Fine prestasjoner

Det ble konkurrert i slalåm, storslalåm og super-G. Førstnevnte gikk av stabelen fredag, og i klassen U12 kjørte Mille Tveit inn til en flott andreplass. De fire andre jentene i samme klasse gjorde det også godt.

– I U16 kjørte Ansgar Kristiansen inn til en flott andreplass i slalåm. Tobias Eliassen fikk femteplass, og Håkon Hardy Kverberg kom på sjetteplass. Erle Bjørgaas kjørte inn til tredjeplass i samme disiplin, opplyser Bjørgaas.

Også storslalåmrennet lørdag ble en flott dag for svolværingene. De beste plasseringene gikk til Linus Bjørgaas som tok andreplass i klassen U14 og Ansgar Kristiansen som tok andreplass i klasen U16.

– Helga ble avsluttet med renn i super-G. Denne dagen hadde vi ingen pallplasseringer, men likevel mange sterke plasseringer. Ansgar fikk fjerdeplass og Kasper Kirkhaug fulgte tett etter med en sjetteplass i U16-klassen, fortsetter Bjørgaas.

Landsfinale og hovedlandsrenn

Svolvær stilte med tre deltagere i klassene U10 og yngre. Frøya Busch, Henrik K. Dahl og Gustav Walsøe Tveit kjørte strålende, men i denne klassen er det ingen rangering.

– Helgas gode innsats gjorde også at hele fire løpere fra klubben i år har kvalifisert seg til landsfinalen og hovedlandsrennet om henholdsvis to og tre uker. Kommende helg deltar klubben på skifestival i Ankenes der det konkurreres i både parallellslalåm og kombinasjon av super-G og slalåm med skibytte. Dette blir en skikkelig fest med mye latter og god stemning, runder Bjørgaas av.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags