Svolvær Alpinklubb var største tilreisende klubb og bet godt fra seg i Narvik

Største tilreisende klubb: Svolvær alpinklubb var største tilreisende klubb på Barnas World Cup i Narvik denne helga. Klubben stilte med 37 løpere og totalt 70 personer fra klubben i reisefølget.Foto: Espen Mortensen

Største tilreisende klubb: Svolvær alpinklubb var største tilreisende klubb på Barnas World Cup i Narvik denne helga. Klubben stilte med 37 løpere og totalt 70 personer fra klubben i reisefølget.Foto: Espen Mortensen

Artikkelen er over 3 år gammel

Svolvær alpinklubb avsluttet årets alpinsesong med deltakelse på Barnas World Cup i Narvik. Her var dem største tilreisende klubb.

DEL

Det forteller leder i Svolvær alpinklubb, Trygve Bjørgaas.

Klubben stilte i helga med 37 løpere og totalt 70 personer fra klubben i reisefølget på det årlige rennstevnet Barnas World Cup i Narvik.

Gode prestasjoner

– Vi fikk bekreftet at rekrutteringen og ferdighetene blant løperne i de yngste aldersklassene i klubben er svært gode, sier Bjørgaas.

I årsklassene 10 år og yngre blir løperne ikke rangert, men tidtakingen bekreftet at klubben har god grunn til å være stolte av alpinistene.

– Vi fikk se masse flott skikjøring og skiglede fra både alpinister som har vært i klubben i mange sesonger, men ikke minst fra løpere som har kommet til i løpet av denne sesongen. Dette motiverer til å jobbe videre med rekruttering av barn og unge i alle aldere, påpeker alpintlederen.

Det ble for aldersklassene U12 og eldre kjørt slalåm, storslalåm og Super-G i årets NM-trasé. Svolvær fikk i disse klassene mange flotte plasseringer.

– Erle Bjørgaas tok førsteplass i slalåm, Ansgar Kristiansen andreplass i slalåm, Linus Bjørgaas andreplass i storslalåm og Adrian Kolstad tredjeplass i Super-G. I tillegg hadde vi mange som nådde høyt opp på resultatlistene. Svolvær ble grunnet de gode resultatene og stort antall løpere tredje beste klubb – kun slått an Narvik og Tromsø, forteller Bjørgaas fornøyd.

Travel sesong

Svolvær Alpinklubb har denne sesongen deltatt på åtte rennhelger i Nordland og Troms, en landsfinale og tre treningssamlinger.

Kommende helg avsluttes sesongen i Narvik med treningssamlingen Attacking Vikings-Arctic Challenge i regi av skigymnaset og Norges Skiforbund.

– Vi er svært fornøyd med utviklingen i klubben. Medlemstallet stiger, den sportslige aktiviteten øker, dugnadsinnsatsen er strålende og det er mange utviklingsplaner for Kongstinden. Vi ser allerede frem til en ny sesong, avrunder lederen i Svolvær alpinklubb.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken