Snorre (38) fra Lofoten var med på å vinne Den store Styrkeprøven: – Utrolig stort!

Vant: Snorre Lauritsen (37) var en viktig bidragsyter til at det ble seier på Trønderekspressen i landets største sykkelritt.

Vant: Snorre Lauritsen (37) var en viktig bidragsyter til at det ble seier på Trønderekspressen i landets største sykkelritt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg er kjempefornøyd selv om jeg har hatt bedre dager på sykkelsetet. Det å få være med på å vinne Den store Styrkeprøven er utrolig stort, sa Snorre Lauritsen etter helgas triumf i Trondheim-Oslo.

DEL

38-åringen fra Steine i Lofoten var en viktig bidragsyter til at det ble seier på Trønderekspressen i landets største og mest prestisjefylte sykkelritt. Snorre var en av 12 som klarte å bli med helt inn da årets styrkeprøvevinner gjorde unna de godt og vel 54 milene på 13 timer og 57 minutter. En fantastisk prestasjon med tanke på at de hadde motvind det meste av ruttet. Vindforholdene var for tøffe til at det var mulig å gjøre noe med løyperekorden som er en time bedre.

– Vi visste før start at det kom til å bli utfordrende vindforhold. Men de ble nok en god del vanskeligere enn noen av oss hadde sett for seg. Det blåste nemlig friskt fra start til mål. Verst var det opp Drivdalen og opp mot løypas høyeste punkt, og ikke minst over fjellet hvor vindstyrken økte, sa Lauritsen da den nesten 14 timer lange kraftanstrengelsen var over.

Snorre forsterket laget

Det ble målt ni sekundmeter med motvind enkelte steder over Dovre. Dermed ble det vanskelig å få framdrift for han og Trønderekspressen som var fast bestemt på å forsvare fjorårsseieren. Snorre Lauritsen var en av dem som var hentet inn for å forsterke laget. Det skulle vise seg at han gjorde jobben sin og vel så det. Den tidligere skihopperen var aktiv helt fra Trønderekspressen tråkket ut av Trondheim sentrum til de var fremme i hovedstaden.

– Jeg slet litt med pulsen rett etter start og fram til vi nådde Soknedal. Det kan ha sammenheng med at det gikk fort. Men mest sannsynlig på grunn av at jeg ikke følte meg spesielt pigg i starten. Det løsnet etter hvert, sa Snorre.

Han og lagkameratene ble presset til å sykle fortere enn de hadde planlagt den første tredjedelen. Det handlet om at de fikk negative sekunderinger. Både Rye og Team Polaris hadde bestemt seg for å være offensive til å begynne med.

Kjørte tøft opp Drivdalen

– Vi ønsket ikke at Oslo-klubbene skulle få den oppmuntringen det er å få beskjed om at de tok inn på oss og var i føringen. Det førte til at vi satte opp farten og nok brente av litt mer krutt til å begynne med enn det som var planlagt. Det førte i neste omgang til at vi mistet en god del sykler. I tillegg hadde vi to velt hvor det til sammen forsvant fire utøvere, sa Geir Møllegard som var lagkaptein og den som styrte Trøndelagsekspressen.

Han berømmet Snorre Lauritsen som i sin første start med et lag som hadde ambisjoner om å vinne, dokumenterte både kjørestyrke og vilje til å ta ansvar. Selv om lofotværingen også hadde sine utfordringer underveis. Møllegard er tydelig på at det var lagmoralen som ble avgjørende for at Trønderekspressen vant. Nordtrønderen er krystallklar på at alle de 30 som startet hadde sin andel.

Det var avklart på forhånd at alle som startet skulle gi jernet så lenge de hadde mulighet. Så fikk de heller hoppe av i det øyeblikket det ikke var mer å hente. Det var aldri noe tema for Snorre Lauritsen å kaste inn håndkleet. Selv om det var perioder hvor det gikk tyngre.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags