Nå starter denne gjengen med tiger-trening

HØYBELTEPARTIET: Høybeltepartiet samlet på ett brett på trening. Foto: Eirik Eidissen

HØYBELTEPARTIET: Høybeltepartiet samlet på ett brett på trening. Foto: Eirik Eidissen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Da Lofotposten besøkte Sangrok Lofoten Taekwondoklubb forleden, dreide det seg om trening for høybeltepartiet. Kommende onsdag handler det om Sangrok-Tiger-gruppa.

DEL

Vi befinner oss i treningslokalet til Sangrok Lofoten Taekwondoklubb på treningssenteret Trivsel midt i Leknes. Åtte høybelteutøvere trener med liv og lyst – under ledelse av hovedtrener Alfred Busch som også er leder i klubben.

Svarte, røde og blå belter forteller oss at her dreier det seg om creme de la creme i klubben.

Men førstkommende onsdag handler det om 5-7-åringer, Sangrok-Tiger-gruppen som den kalles.

Sangrok-Tiger

– Sangrok-Tiger-tilbudet er en nyhet, et tilbud til 5-7-åringer. Mye lek og moro, men vi skal også putte inn disiplin, spenst, styrke, slag og spark på pute, forteller Alfred Busch som innehar svart belte 3. dan.

– Per nå har vi 16 påmeldte, vi håper og tror på enda flere. Et eget beltesystem er utviklet for denne minigruppen taekwondoutøvere, i tillegg kommer bronse-, sølv- og gulldiplom etter hvert som de små jentene og guttene utvikler seg i sporten og sanker poeng, fortsetter hovedtreneren og lederen i klubben.

LES OGSÅ: Leknes skiklubb med ny millioninvestering: – Vi møter en velvilje uten like!

Hjelpetrener

Vegard Evjen (9), som innehar rødt belte med svart stripe, skal være hjelpetrener på Sangrok-Tiger-gruppa. En ære, tillitserklæring og utfordring.

– Jeg gleder meg veldig til den oppgaven, men er også litt spent, sier 9-åringen som har drevet med taekwondo i tre år og stortrives med det.

– Jeg har vært på tre taekwondostevner så langt, ett i Steigen og to i Harstad. Det har blitt noen medaljer på meg. I neste måned står nytt stevne i Harstad på programmet, det gleder jeg meg også veldig til, fortsetter 4.-klassingen ved Leknes skole.

LES OGSÅ: Når ny skole er klar må denne klubben vike plassen

8 år og oppover

Mandag om en drøy uke er det opptak av og oppstart for dem som er 8 år og eldre.

– Vi håper og tror på mange nyinnmeldinger også i denne aldersgruppa, sier Alfred Bush.

I fortsettelsen vil det dreie seg om trening og atter trening fram mot Arctic Games i Harstad i midten av oktober. Kamp og mønster står i fokus.

– Vi sper på med ekstra treninger fram mot stevnet i Harstad, slik at vi kan vise oss fram fra vår beste side, avslutter hovedtreneren og lederen.

LES OGSÅ: Denne klubben har bare ti medlemmer, men også ny nordnorsk mester!

30 medlemmer

Sangrok Lofoten Taekwondoklubb teller i dag 30 medlemmer. Alt av trening foregår i leid treningslokale på treningssenteret Trivsel på Leknes – mandag, onsdag og fredag.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken