Emilia tok gull i NNM i taekwondo: – En kjempegod innsats

Vant gull: Emilia Olsen (t.v.) i Lofoten Taekwondoklubb vant gull i mønster.

Vant gull: Emilia Olsen (t.v.) i Lofoten Taekwondoklubb vant gull i mønster. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I helga deltok utøvere fra både Vågan Taekwondo & Hapkido fra Svolvær og Lofoten Taekwondoklubb på Leknes i Nordnorsk mesterskap i Taekwondo.

DEL

Mesterskapet ble arrangert i Steigen. Emilia Olsen i Lofoten Taekwondoklubb tok gull i konkurransegrenen mønster.

– Det var en kjempegod innsats av Emilia. Hun har øvd masse og gjorde det veldig bra. Vi er stolte trenere, sier trener i klubben, Karoline Nordahl.

Flere utøvere

Vågan Taekwondo & Hapkido hadde med seg fem utøvere til Steigen. – Vi hadde med oss fem utøvere – fire i barneklassen og en i ungdomsklassen, sier coach i Vågan Taekwondo & Hapkido, Stig Arne J. Gundersen.

I barneklassen fra Svolvær deltok Leander Haugen, Isak Amundsen, Olav Nygård og Johan Nygård Ellingsen. Johan J. Gundersen deltok i ungdomsklassen. For Haugen og Ellingsen var det første gang de deltok i et mesterskap.

Under mesterskapet i Steigen møtte de utøvere fra både Harstad og Steigen.

– I barneklassen er deltakerne mellom åtte og ti år. Noen vant og noen tapte, men det spiller ingen rolle – alle er vinnere. Ungene fikk være med på kamp og fikk kjenne på erfaringen. Det er god trening bare det å være med. Utover det gjorde de en super innsats alle sammen, sier coach Stig Arne J. Gundersen.

Han forklarer videre at Johan Gundersen dessverre ble slått ut i første runde i ungdomsklassen.

– Han ledet ei stund, men ble overkjørt av motstanderen fra Harstad senere i kampen. Han tar det hele som læring og jobber videre, sier Gundersen.

– En flott dag

Gundersen oppsummerer helga slik:

– Det var en fantastisk flott dag i Steigen. Alle storkoste seg og fikk møte venner fra de andre klubbene, sier Gundersen.

Det samme sier Nordahl om mesterskapet. Lofoten Taekwondoklubb hadde med seg seks utøvere til mesterskapet – fire i barneklassen, en i ungdomsklassen og en i seniorklassen.

Emilia Olsen deltok i ungdomsklassen, mens Emil Dybwad, Vegar Evjen, Matheo Kristoffersen og Viljar Johansen deltok i barneklassen. I seniorklassen tok Berhane Abrham en sølvmedalje.

– Innsatsen var veldig god fra alle som deltok. Alle utøverne i klubben har trent masse både i høst og i vinter, og alle gjorde som de hadde øvd på. Det synes vi er kjempebra, sier Nordahl.

Neste mesterskap hvor klubbene i nord samles arrangeres i oktober. Da skal Vågan Taekwondo & Hapkido arrangere Arctic Taekwondo Games hvor Sør Koreas ambassadør i Norge er hovedsponsor og kommer på besøk.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken