Gå til sidens hovedinnhold

Enorm pågang til Team Tæl - nå er de utvalgte klare

Artikkelen er over 4 år gammel

Team Tæl ble utvidet med to deltakere. I dag presenterer juryen (bildet) de seks deltakerne på Team Tæl, som stiller til start på Lofoten Triathlon i august.

Før jul lanserte Lofotposten, Stamina, The Arctic Triple og Kringla en konkurranse hvor fire personer skulle få hjelp til å komme i form, og delta på olympisk distanse i Lofoten Triathlon sommeren 2017.

Pågangen var så stor, at da påmeldingsfristen gikk ut mandag så ikke arrangørene av konkurransen annen utvei enn å utvide laget.

– Vi hadde lyst å jobbe med folk med ulik bakgrunn, ha litt spredning på hvor deltakerne bor, litt ulik alder, damer og menn. Det kom inn i overkant av 70 nominasjoner, og det var mer enn hva vi hadde turt å håpe på. Når vi fikk så mange gode kandidater, så vi ikke at vi hadde annet valg enn å utvide laget. Det er nesten synd at vi ikke kan ta med enda flere, sier Paul Klausen hos Stamina.

Utfordring

Sammen med sin kollega Tor-Inge Nikolaisen, skal han ha ansvaret for å få deltakerne i god nok fysisk form til å gjennomføre triatlon.

– Vi har vært opptatt av at det skulle være en utfordring for dem som er med. Vi kunne gjort det enkelt for oss selv og tatt med de sprekeste blant de nominerte, men har sett etter utfordringer. Laget vi har sammen beståer av ulike personer med ulik bakgrunn, og forskjellig motivasjon for å delta. Det viktigste er at alle seks er topp motiverte, og det er de virkelig, så vi har tro på at alle skal klare å gjennomføre, sier Klausen.

Noen har meldt seg på selv, og andre har blitt nominert av andre. Noen har det også vært stor mobilisering for å få med på laget.

– Det vitner om stort engasjement, så vi tror og håper mange vil følge Team Tæl når de nå tar fatt på jobben med å bli klar for å stille til start på triatlon, sier Klausen, og legger til at litt av tanken bak prosjektet er å motivere folk i Lofoten til å komme i bevegelse.

– Ikke nødvendigvis delta i triatlon, men kanskje blir flere inspirert til å delta i andre aktiviteter og konkurranser, sier han.

Positivt

 

Daniel Henriksen er altså en av seks som nå har fått en stor utfordring i fanget.

– Jeg ser veldig fram til dette. At laget ble utvidet fra fire til seks personer, er også udelt positivt. Da er det flere å jobbe sammen med, og som lag blir vi mindre sårbare om noe for eksempel skulle pådra seg en skade, sier han.

Den første samlinga for hele laget blir allerede til uka. Da blir det informasjonsmøte og en fysisk test av deltakerne på hvordan formen er. Det skal kartlegges hva som må til for å få hver enkelt på startstreken i august.

Den olympiske triatlondistansen i Lofoten Triathlon består av 1000 meter svømming, 50 kilometer sykling og en 12 kilometers løping som inkluderer bestigning av fjellet Tjeldbergtinden.

Her er de utvalgte:

Roy Andre Thuv

BOSTED: Leknes

ALDER: 37 år

TRENINGSGRUNNLAG: Meget aktiv som ungdom. Sykler langdistanse og trener styrke på helsestudio.

Gratulerer, du er med i Team Tæl!

– Takk, det blir helt konge. Beinhardt, men morsomt. Jeg ser veldig fram til dette. Får både litt angst og sommerfugler i magen av dette.

Mange har mobilisert for å få deg med på laget?

– Jeg setter veldig pris på at så mange har nominert meg og har tror på at jeg kan klare denne utfordringen!

– Jeg trenger nok litt det offisielle og forpliktende med dette opplegget. Rutine gjør det enklere for min del. Jeg synes ikke distansene i selve konkurransen er avskrekkende, men det blir en real utfordring. Jeg er veldig motivert til å komme i gang.

Utdrag fra nominasjonen:

«Jeg kan ikke svømme, men jeg har en bakgrunn med mye trening. Jeg gjennomførte min førstegangstjeneste i Telemarks bataljon. Jeg er oppvokst på sykkelen (...). Jeg sykler i dag på sykkelen året rundt, har verken bil eller lappen. Men er dessverre ikke like aktiv fysisk da rus har satt sine spor og jeg har fått litt mage (...) Jeg elsker en utfordring og jeg elsker rutiner, så om dere kan lære meg å svømme så har dere en kullbit dere kan gjøre til en diamant her ;)»- Roy Andre Thuv

«Fordi han er en vinner!» - Lena

Daniel Henriksen

BOSTED: Svolvær

ALDER: 32 år

TRENINGSGRUNNLAG: Trener altfor sjelden, og formen er som en dårlig trent mosjonist.

Gratulerer, du er en del av Team Tæl!

Det er helt supert, det gir ekstra motivasjon. Jeg hadde lyst til å være med på Lofoten Triathlon i fjor, men klarte det ikke. Nå kommer jeg i gang og skal komme i ordentlig f.o.m. ordan står det til med treninga akkurat nå?

– Var godt i gang før jul, men har flatet ut siden midten av desember. Men jeg svømte i går morges, og sprang på ettermiddagen – så nå er jeg i gang. Jeg er spent på opplegget til Team Tæl. Hardt blir det, men det er greit. Det blir bra å ha noen å svare til.

– Motivasjonen er å få kroppen i form, og gå ned en del i vekt. Siden det er flere øvelser må man også trene variert, og det er bra med tanke på belastningsskader.

Utdrag fra nominasjonen: «Jeg ønsker gjerne å være med på triatlon. Jeg var også veldig interessert i å være med i fjor, men kom da aldri i gang skikkelig med treningen. Jeg tror dette opplegget kan gi meg den ekstra piffen som trengs for å komme i form, og jeg er veldig motivert for å kunne ta del i et slikt opplegg» – Daniel Henriksen

«Tidligere fotballkeeper som i dag blir mest beveget av kjærligheten» – Trygve

«Fordi han og Arne Henriksen hadde utfordret hverandre i 2016 til Triatlon, men begge trakk seg». - Morten

Hege Jakobsen Kolberg

BOSTED: Henningsvær

ALDER: 46 år

TRENINGSGRUNNLAG: Dametrimmen i Henningsvær, og jogger noen ganger i uka.

 

Gratulerer, du er med i Team Tæl!

– Takk, dette blir jeg litt satt ut av. Jeg har veldig lyst, og det blir bra å ha det mål å jobbe mot. Det blir knalltøft!

Hva er ditt utgangspunkt før Team Tæl kjører i gang?

– Jeg er firebarnsmor, og de to yngste på 14 og 17 år bor fortsatt hjemme. Jeg er i full jobb, og de senere år har det vært mye annet som har tatt bort fokus fra trening. Jeg har lyst til å finne tilbake til gleden ved trening.

Så du på Lofoten Triathlon da det ble arrangert første gang i fjor?

– Jeg så konkurransen i fjor. Da oppdaget jeg at det var mange vanlige folk som var med, og tenkte at det kunne vært noe for meg. Jeg tror svømmingen blir det verste for meg. Sykling og jogging er greit. Jeg kan svømme, men det er ikke mitt beste element.

Utdrag fra nominasjon: «Jeg nominerer min kone. Hun er firebarnsmor og har i mange år ønsket å komme i gang med trening igjen. Nå som barna er blitt eldre har hun flere ganger snakket om å delta på triatlon, men føler hun ikke er godt nok trent for dette.

Håper dere velger henne ut, det fortjener hun.

Steinar Evjen

BOSTED: Napp

ALDER: 50 ÅR

TRENINGSGRUNNLAG: Har spilt fotball og vært trener i fotball i 40 år. De siste årene har ikke treningsinnsatsen vært på topp.

Gratulerer, du er med på Team Tæl!

– Det er jo veldig artig. Jeg har vært litt storsnutet og sagt at det der skulle selv jeg klare, det har vært fleipet litt med. Så da kan jeg jo ikke annet enn å si ja. Jeg bør jo ned noen kilo, så dette tror jeg skal bli bra.

Du har trent mye tidligere?

– Jeg spilte fotball til jeg var 45, og så har jeg syklet en del. Det er lenge siden jeg har svømt noe særlig, men skal nok holde meg flytende. Jeg har vært vant med å trene, og trives med at det er litt organisert. Og det er mer forpliktende når noen følger med meg. Motivasjonen er å komme i form.

– For meg er det også et poeng at alderen ikke skal stå i veien, så lenge man ikke skal være toppidrettsutøver. Jeg er sta og egen, så er det noen som sier at jeg ikke skal klare det, så skal jeg i hvert fall.

Utdrag fra nominasjon: «Steinar, «lillebroren» min, er en utrolig ståpå fyr. Når han går inn for en ting, gjennomfører han med stil – hver gang!

Dessuten er han en sosial og artig fyr som jeg vet blir morsom å følge i avisen – Kirsten

Pappa har alltid vært storsnutet og ment at han kan klare alt. Jeg vet han trente mye før og spilte fotball, men nå er det mest praten han trener. Men jeg tror han er så egen at han vil klare å gjennomføre dette hvis noen utfordrer han. Han vil aldri innrømme at han ikke er i samme form og kroppsbygging som for noen år siden. -–Marielle

Siss Mari Stanojevic

BOSTED: Svolvær

ALDER: 42 ÅR

TRENINGSGRUNNLAG: Mye aktiv ute i Lofotnaturen.

 

Gratulerer, du er med i Team Tæl!

– Tusen takk! Yes, er det mulig, nå er jeg bare helt skjelven! Dette er helt fantastisk.

Hva forventer du av deltakelsen i Team Tæl?

– Jeg tror det vil bli noen svært innholdsrike måneder med masse trening, som jeg er veldig glad i. Og det skal skje ute i Lofoten. Å få være med på et sånt opplegg er jo en gave! Nå har jeg en plan for de neste syv månedene. Det blir nok et blodslit, og jeg kan komme til å møte meg selv i døra, men det er verdt det.

– Jeg har fire barn, og jeg har tenkt at i 2017 skal det være min tur å gjøre noe for meg selv. Og så ble det dette prosjektet! For meg blir dette en helt ny arena å utfordre seg på.

Utdrag fra nominasjonen:

«Som alle andre sier om sine mødre – så har vår mamma stilt opp for barna sine og trenger nå å «sette» seg selv først for engangs skyld. Vi barna, ønsker at hun skal få denne unike muligheten til å blant annet komme seg i god form og være med på denne fantastisk opplevelsen. Hun er dama som alltid er ute og går tur, uansett vær og vind, orkan i kastene eller solskinn. – Charlotte

Stein-Ove Nikolaisen

BOSTED: Strønstad

ALDER: 36 år

TRENINGSGRUNNLAG: Sykling, en del turer i fjell, kajakk, volleyball.

Gratulerer, du er med i Team Tæl!

– Jeg må innrømme at jeg tenker hva har jeg gjort nå? Men jeg har jo håpet på dette, og er veldig spent og klar. Det er et langt løp fram mot august. Jeg er spent på hvem de andre er, hvordan opplegg blir, og hvor hardt det blir.

Har du erfaring med denne typen trening?

– Sykling har gjort en del tidligere. På svømming har jeg mest å lære. Det har vært mest bading, jeg må lære å svømme fort.

– Hvis man forplikter seg i det offentlige så må man, da kan man ikke bare gi opp og slå seg til ro med at det ikke ble noe av. Motivasjon min er å bli i bedre form og overvinne en frykt, det har jeg tro på at jeg skal få til.

Utdrag fra nominasjonen: «Min motivasjon for å kunne delta i Team Tæl / The Arctic Triple er nok som mange andres; en sjanse til å utfordre seg selv, samt kanskje også kanskje risikere å bli i litt bedre form. Men jeg har også et stort ønske om og kanskje kunne få tilbake gleden av å bruke sykkel til rekreasjon igjen (...). Veien tilbake på sykkelsete ble litt lenger en jeg kunne forutse (etter bilulykke i 2012, red.anm.). Fra å sykle flere mil i uken, da gjerne t/r Strønstad- Svolvær på jobb, til kun sporadiske turer nå og da. Fra å bruke sykkelen som en måte til å koble av på, så er det selv fire år etter ulykken med ganske så høye skuldre jeg setter meg på sykkelsetet. Pulsen stiger bestandig et par ekstra hakk når det kommer biler bak meg for å side slik (...). Jeg er i utgangspunktet en individualist, men tror at lojaliteten man får til en slik liten gruppe som Team Tæl samt med litt faste rammer og felles mål kan bidra til den trygghet jeg trenger til å kunne få gleden tilbake på sykkelsetet. – Stein-Ove.

Interessert? Følg laget på facebookgruppa Team Tæl hvor deltakerne vil dele opp- og nedturer fram til startskuddet går!

Bildeserie

Lofoten Triathlon, fredagens olympiske distanse

Bildeserie

Lofoten Triathlon 2016, extreme-distanse

Kommentarer til denne saken