Store planer for Arctic Triple og Lofoten High Five neste år

Jubel: Allan Hovda beskriver seg selv som Norges største triatlonentusiast, og var full av lovord om Lofoten Triatlon etter å ha teste løpet. Hovda vant Norseman både i 2014 og 2015.Foto: Kai-Otto Melau

Jubel: Allan Hovda beskriver seg selv som Norges største triatlonentusiast, og var full av lovord om Lofoten Triatlon etter å ha teste løpet. Hovda vant Norseman både i 2014 og 2015.Foto: Kai-Otto Melau Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Både The Arctic Triple og Lofoten High Five har store planer for neste år. I 2016 vil også arrangementene bli lagt til ulike helger.

DEL

I år gikk testløpet av Lofoten Triatlon og debutløpet av Lofoten High Five av stabelen samme helg. Slik blir det ikke i 2016.

For Lofoten Triatlon vil selve løpsdagene bli fredag 19. og lørdag 20. august til neste år.

Les også: - Fantastisk stemning ute i feltet!

– Lørdag vil Ironman-distansen som vi testet ut i år gå av stabelen. Fredagen vil vi kjøre ett eller to kortere løp. Det gjør vi med ønske om å få med spreke voksne, barn og unge. Det har vi veldig lyst til, selv om vi er litt redde for å ta på oss for mye. Samtidig mottar vi mye positiv respons og mange forespørsler. Det er helt tydelig at det er interesse for noen kortere distanser, sier prosjektleder for The Arctic Triple, Maria Terese Karlsen.

Kortere triatlon

Det kan derfor bli aktuelt med en olympisk distanse på omtrentlig 500 meter svømming, fire mil sykling og fem til seks kilometer løping.

– Derfor må vi legge opp nye løyper, men det vil bli med samme skiftesone som Ironman-distansen på torget i Svolvær, fortsetter Karlsen.

Hvorfor falt valget på denne helga?

– En ting er at vi får flere timer dagslys. En annen er at vi ønsker å få med oss publikum og løpere, både lokalt og nasjonalt. Ved å legge det til den siste ferieuka vil antakeligvis de fleste som er hjemmehørende i Lofoten ha kommet hjem, i tillegg til at det er en fin anledning for andre å ta den siste ferieuka her, slik at både mor, far og barn kan være med på et triatlon, forklarer prosjektlederen.

Samtidig ønsker The Arctic Triple at det skal skje andre ting i uka som leder opp til konkurransen.

– Vi jobber med å hente inn ressurser, spesielt innenfor triatlon. Det kan eksempelvis være foredrag slik vi hadde med Allan Hovda i år. Vi ser at det er mange ressurspersoner som er interesserte og har lyst til å bidra. Vi er i dialog med flere, sier hun.

Les også: The Arctic Triple-vinner: -Jeg ble ikke sjenert av sola!

Ultraløp på 160 km.

I 2016 blir også løpene Lofoten UltraTrail og Lofoten X lansert som del av The Arctic Triple.

Førstnevnte er et ekstremløp på vei og terreng, hvor deltakerne skal løpe omtrentlig 160 kilometer sammenhengende. Dette løpet tenker de arrangere på sent på våren.

– Det er en ganske heftig distanse, og også her vil vi kanskje legge inn en eller to kortere distanser med en som er litt over maratondistanse og en litt kortere. Slik vil vi få et bedre tilbud som passer de fleste, sier Karlsen.

Lofoten X er fremdeles på tegnebordet, men vil etter all sannsynlighet bli et vinterløp i månedsskifte februar – mars.

– Det vil bli et litt eksklusivt løp med ikke så mange deltakere. Jeg har ikke så lyst til å si for mye om det akkurat nå, sier Karlsen, og holder kortene tett til brystet.

Store planer: Prosjektleder for The Arctic Triple, Maria Terese Karlsen, forteller at de har store planer for 2016.

Store planer: Prosjektleder for The Arctic Triple, Maria Terese Karlsen, forteller at de har store planer for 2016.

– Et konsept som funker

Også Lofoten High Five har rukket å legge planer for neste års arrangement. I 2016 vil arrangementet som så dagens lys i år gå av stabelen 3. september.

– Under evalueringen med styret landet vi på det. Det gjør vi for å unngå at arrangementet krasjer med Bendit Cup, Skårungen Cup og Lofoten Triatlon, sier Gry Falch Olsen.

I år satte været en stopper for den planlagte High Five-løypa, som skulle ta deltakerne innom Fløya, Blåtinden, Tuva, Kongstind og Tjeldbergtind. Dermed ble plan B iverksatt, med High 2x2 på de to siste toppene, Kongstind og Tjeldbergtind.

– Vi er veldig godt fornøyd med årets arrangement til tross for værutfordringene. Vi ser at vi har et konsept som fungerer, har livets rett og utviklingspotensial, understreker Falch Olsen.

Var det uheldig at årets arrangement krasjet med Lofoten Triatlon?

– Det hadde ingen praktisk betydning for antall deltakere eller gjennomføringen, men for Vågan kommune og næringslivet sin del ser vi at det er dumt om arrangementene blir lagt til samme helg. Det er fint om vi får spredd aktiviteten.

Arrangementskomiteen har mange ideer for hvordan de skal videreutvikle konseptet.

– For det første kommer vi til kjøre High Five, som vi ikke fikk gjort i år. Vi vil også fortsette med High 2x2, og vi har i tillegg utviklet en ny rute som vi kaller High Three. Her vi vil ta i bruk de tre fjelltoppene Fløya, Blåtinden og Tuva. Dermed vil det være tre valgmuligheter, men det er kun High Five som vil være konkurranseklasse. Det blir spennende å teste ut, sier Falch Olsen.

Uværsløype

Det vil også bli standardisert en uværsløype.

Les også: Ola (17) knuste konkurrentene med syv minutter! 

– Det skal godt gjøres å oppleve et slikt uvær som vi gjorde i år, men vi kommer til å merke en trygg rute som går mer i lavlandet, slik at vi unngår Blåtinden og Fløya. Men den vil fremdeles inneholde fem topper.

Les også: Heftig High Five

Hvilke erfaringer sitter dere igjen med etter debutåret?

– At vi måtte iverksette plan B sørget for at vi høstet de beste erfaringene, ettersom det var mange endringer som måtte gjøres i siste liten. Vi ser at vi har et apparat som fungerer, og at vi har frivillige som er fleksible og har stor stå-på-vilje. Tilbakemeldingene fra deltakerne er at dette er et fantastisk artig og spennende konsept som de ønsker å være med på i fortsettelsen. At vi nådde 250 forhåndspåmeldte viser engasjementet ved å gå i fjellet og at Lofoten har noe unikt å by på, konkluderer Falch Olsen.

High 2x2: Omtrent 175 stilte til start i det friske været, da Lofoten High Five ble til High 2x2.

High 2x2: Omtrent 175 stilte til start i det friske været, da Lofoten High Five ble til High 2x2.

Les også: En spektakulær opplevelse: - Lofoten High Five i stiv kuling knakk oss ikke

Les også: Ingen sure miner da Highfive måtte ty til plan B: - Bare smil og godt kledde folk

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags