Triatlongull til Kjell-Egil (25) - lot seg ikke knekke av varmen

TRIATLON: Disse fire sprekingene deltok på Sans Senja triatlon i helga. (Fra venstre: Anders Løvik, Paul Klausen, Sten-Robin Morfjord, Kjell-Egil Krane Ingebrigtsen)

TRIATLON: Disse fire sprekingene deltok på Sans Senja triatlon i helga. (Fra venstre: Anders Løvik, Paul Klausen, Sten-Robin Morfjord, Kjell-Egil Krane Ingebrigtsen) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjell-Egil Krane Ingebritgsen tok gull i Sans Senja triatlon i helga.

DEL

– Dette er den lengste distansen og det andre triatlonen jeg er med i. Det var utrolig flott, forteller vinneren.

– Ekstremt varmt

Det er første gang han konkurrerer i så høye temperaturer som det var i helga. Også i Senja var det godt over 20 grader.

– Jeg er jo vant til å trene i 10–13 grader, sier Kjell-Egil Krane Ingebritgsen (25) og ler litt.

– Det var ekstremt varmt og tøft. Det er hardt for kroppen å yte maks over tid. Man blir fort dehydrert og kan få heteslag, forteller Ingebrigtsen, og understreker til:

– Det var et godt mannskap rundt oss. De gjorde en fantastisk jobb og sørget for at vi hadde alt vi trengte. Vi fikk nok næring, og kjølte oss ned med vann. Uten det kunne vi ikke konkurrert, mener deltakeren.

– Utrolig fornøyd

Kjell-Egil Krane Ingebritgsen fullførte triatlonen i Senja med tiden 4.25.52.0. Før helga var målet å gjennomføre på 4,5 time.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg har jo ingenting å sammenligne med, men har sett på resultatlister rundt omkring og ser at jeg kunne hevda meg ganske godt med denne tida, sier Ingebrigtsen.

De var fire fra Lofoten triatlonklubb som deltok. Anders Løvik fikk 5. plass, Stein-Robin Morfjord 7. og Paul Klausen ble nummer 16 i mål. Alle fullførte langdistansen på 1,9 km svømming, 90 km sykling og 21 km løping.

Triatlon i Lofoten

Om tre uker arrangeres Lofoten triatlon. Her skal deltakerne på olympic+ svømme 1000 meter, sykle 50 KM og løpe 12 KM. Lørdag er det klart for ekstrem versjonen hvor deltakerne svømmer 4 km, sykler 196 km og løper 45 km.

Ingebrigtsen skal delta på den lengste løypa, og ønsker seg noe lavere temperaturer til det.

– 15–16 grader er nok optimalt. Man skal jo ikke klage når været er så bra, men lavere temperaturer er mer behagelig i en slik konkurranse, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags