Det ble en flott opplevelse selv om Audun Inge fikk problemer med en ankel og et kne allerede etter tre kilometers løping. Han har helt siden Oslo Maraton i september slitt med den ene ankelen. 51-åringen har allikevel ikke klart å holde seg unna løping.
-Jeg fikk skaden etter at jeg ble litt for ivrig tidligere i høst. Jeg hadde satt meg som mål at jeg skulle ta alle de ti største fjelltoppene i Lofoten på en og samme tur. Det innebar at jeg måtte tilbakelegge over 50-kilometer og flere tusen høydemeter før jeg var i mål med det prosjektet. Etter 13-timers løping kunne jeg ta av meg joggeskoene, sier milslukeren.

Gir ikke opp

Audun Inge Rasmussen ser i ettertid at det ikke var spesielt fornuftig å legge ut på den lange fjellturen rett før Oslo Maraton.
Rasmussen kunne etter målgangen i verdens største og mest prestisjefylte maratonløp, fortelle at han nå har pålagt seg selv å ta en pause fra all løping den nærmeste måneden.
-Jeg skal holde den fysiske formen ved like i svømmebassenget og på sykkelsetet. Svømming er veldig god trening. Skånsomt for kroppen er det også, sier Audun som har mange helmaratonløp på samvittigheten.
Flere kommer det garantert til å bli for energibunten som neste år er klar for sin aller første Ironman-distanse i triatlon. Planen var at han allerede i år skulle gi seg i kast med 3800-meter svømming, 180-kilometer sykling og 42,2-meters løping.
-Jeg ser for meg at Norseman er den ultimate utfordringen på den fronten. De to siste årene har jeg meldt meg på uten å få plass. Du skal ha en god porsjon flaks for å få plass i det startfeltet, sier Rasmussen.

Fin opplevelse

Han er mer opptatt av folkelivet og atmosfæren enn løpstiden når han stiller i New York Marathon. I år hadde klokkene gått i litt over 3 timer og 50 minutter da han mottok sin velfortjente medalje i Central Park.
1963-modellen er rimelig klar på at han ikke reiser til Statene for å løpe fort. New York-utflukten er en kombinert ferie og løpsopplevelse.
– Jeg synes det hver høst er fantastisk å få komme hit. På samme måte som jeg setter umåtelig stor pris på å få komme heim til Sørvågen og Lofoten når jeg har vært en del av det pulserende livet her i noen dager, sier Audun Inge.

Vanskelige forhold

Audun Inge Rasmussen holdt betydelig jevnere fart enn flesteparten av de godt og vel 50.000 løperne som var i aksjon i New York Marathon.
Deltakerne blir skysset ut til startområdet fire-fem timer før startskuddet smeller.
Det var ikke mange plasser å søke ly i det kalde været. For en som kommer fra forblåste Lofoten var det enklere å holde humøret og motivasjonen oppe før start og underveis i løpet. I år var det motvind og utfordrende sidevind stort sett fra start til mål.
-Det er imponerende at publikum hvert år møter opp i et så stort antall som de gjør. Den første søndagen i november er en festdag i New York. Det løperne får her, får man ikke i noe annet løp og land, sier Rasmussen som også denne gangen ble heiet fram av millioner av tilskuere.
Han og det store mylderet av løpere vet å verdsette det flotte publikumet som bidrar til at det er så stor stemning langs løypa.