Gå til sidens hovedinnhold

Den aller første turntreninga i flunkende ny hall

Artikkelen er over 3 år gammel

I denne uka tok turngruppa i IL Blest Blesthallen i bruk. I november braker det løs med Saltokonkurranse.

- Helt fantastisk at vi er på plass i egen hall – dette er en kjempestor dag for oss! åpner Kjersti Holand, leder i turngruppa i IL Blest.

- En helt ny verden har åpnet seg, legger hun skyndsomt til.

Første treningsøkta

Lofotposten var på plass da den aller første treningsøkta i turn i den flunkende nye Blesthallen gikk av stabelen. Drøyt 70 små og store turnjenter og turngutter og fem turntrenere var på plass på parketten. Ringside stod en del skuelystne foreldre.

- Nå kan vi endelig tilby de mange turnerne våre, gjester og publikum skikkelige forhold – i treningssammenheng, oppvisning og konkurranse. I dag drar vi ikke ned skilleveggene, det vil vi tidvis gjøre når vi har treninger tirsdager og fredager. Oftest en fordel at alle kan se alle, de yngste lærer av og blir inspirert av de eldste, fortsetter Kjersti Holand.

Hun tilføyer at også kursing står på plankartet utover høsten.

Rørt og lykkelig

- I dag er jeg både glad, rørt og lykkelig. Alle Blest-turnerne, alle partiene, trener for første gang samtidig – i et flunkende nytt og flott anlegg. Vi har stor plass og treffer ikke taket, smiler turntrener Line Breivik.

- Blesthallen hever oss uten tvil, på alle måter. Stor treningsflate, stort lager for turnutstyret vegg i vegg med parketten, fortsetter hun.

De øvrige turntrenerne som står rundt henne, nikker samtykkende alt Line Breivik sier. Og slenger på: «Lyst og trivelig, god ventilasjon, god tribuneplass.»

Se bildeserie:

Bildeserie

Turntrening i nye Blest-hallen

 

Skolering

Som nevnt står kursing på agendaen i løpet av høsten.

- Vi trenger flere trenere enn de sju vi er, flere hender som kan hjelpe til. Vi oppfordrer interesserte til å ta kontakt med oss, sier Kjersti Holand før hun demonstrerer en ny øvelse for de unge turnerne.

- Hun er jammen sprek til å være så «gammel»! Utbryter en ung turner, som ikke vil ha navnet sitt på trykk, med et stort glis.

De mange turnjentene og turnguttene som vi pratet med da vi overvar den aller første turntreningen i Blesthallen, gav alle som en utrykk for at dette er bare «helt konge, en fest»!

11. november blir det i hvert fall fest i Blesthallen – turnfest. IL Blest som arrangør av Saltokonkurranse for aller første gang – i eget idrettsanlegg.

Kommentarer til denne saken