De to ivrige turnerne legger ned mye innsats i turntreningen sin, men det er verdt det, skal vi tro Vilja og Line Sofie.

– Vi føler at satsingen er litt mer seriøs i Kabelvåg, og at vi blir tatt litt mer på alvor. Vi får også trene i denne flotte hallen, sier de to, mens de ser seg rundt i Vågar Idrettspark.

Totalt 137 turnere fra klubber fra hele Nord-Norge var i helga på plass for å delta på Lofoten Open.

– Det er veldig flinke trenere og et godt miljø i KIL. Hallen er helt fantastisk, spesielt når hele hallen åpnes som i dag og vi kan vise den frem til andre gymnaster, legger de til.

Bildeserie

Lofoten Open bildeserie

– Morsomt å konkurrere

Lørdag var det mangekamp i hallen, og tribunene var fylt til randen med familie og trenere som spent fulgte med på de ivrige gymnastene.

Vilja og Line Sofie har drevet med apparatturn siden de var fem-seks år, og har ingen planer om å gi seg med det første.

Hvilke forhåpninger har dere?

– Vi satser på pallplassering, og å gjøre vårt beste. Favorittøvelsene er skranke og frittstående. På frittstående får vi vist frem egen dans og tid til å gjøre vårt beste, sier de to, som også skal til Norgesfinalen utenfor Bergen om ikke lenge.

– Der skal vi representere Nordland. Det blir spennende, og vi gleder vi oss veldig. Vi prøver å bli så gode som vi kan i turn, og det er morsomt å konkurrere mot andre, slår de smilende jentene fast.

undefined

– Bedre enn OL i 1994!

Også leder i Kabelvåg IL turn, Kjell Normann, var en svært fornøyd mann under mangekampen på lørdag.

– Dette er helt eventyrlig. Under Lofoten Open i 2017 lovte vi utøvere og foreldre at vi skulle lage et historisk stevne i 2018, og det har hengt med oss gjennom planleggingen, sier Normann.

Under åpningsshowet var paradetroppen leid inn, og både dommere og utøvere ble presentert til lysshow, røyk og musikk.

– Med over 400 mennesker i salen ble det en fantastisk stemning. Tilbakemeldingene vi fikk gikk på at dette var bedre enn under åpningen av vinter-OL på Lillehammer i 1994! Folk hadde tårer i øynene, smiler Normann, som gir Johan-Thomas Hegdahl mye av æren.

– Han har vært ute i den store verden og sett på store turnmesterskap og fanget ideer. Det har vi kopiert og presentert i dag. Nå har vi satt standarden for hele Nord-Norge, slår Normann fast.

Ønsker større hall

Normann forteller at han ikke kunne tenkt seg en bedre helg.

– Å vedta å bygge denne hallen er den beste politiske avgjørelsen som noen gang er gjort. Hallen er for liten for turn, og vi ønsker oss større hall. Vi har mange unger på venteliste, og har dessverre ikke kapasitet til alle i dag.

Er en utvidelse realistisk?

– Ja, absolutt. Det er et prosjekt som vil koste omtrentlig 10 millioner kroner. Turngruppa og KIL skal bidra med store summer til dette prosjektet, og så får vi se om vi finner noen rike onkler i Vågan som ser nytten av et slikt anlegg. Det tror vi på, konkluderer Normann.