Sjekk den gaven!: - Hva er det du forteller? Er det alvor?! Dette er jo helt fantastisk!

Kjell Normann (t.v.) ble så glad for sjekken på 25.000 kroner at han hoppet i turngropa sammen med leder for Kabelvåg O-lag, Fridtjof Wangsvik

Kjell Normann (t.v.) ble så glad for sjekken på 25.000 kroner at han hoppet i turngropa sammen med leder for Kabelvåg O-lag, Fridtjof Wangsvik Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Da leder i Kabelvåg O-lag, Fridtjof Wangsvik, dro til Vaagar Idrettspark for å møte leder i Kabelvåg IL turn, Kjell Normann, torsdag, hadde han med seg en gave i sekken: En sjekk på 25.000 kroner.

– Hva er det du forteller? Er det alvor?! Dette er jo helt fantastisk, stotret en intetanende Normann fram, og Wangsvik måtte forklare at ja, det var faktisk helt sant.

– Turngruppa er veldig viktig

Kabelvåg O-lags arrangerer turorientering og ti på topp. Overskuddet går tilbake til formål som fostrer fysisk aktivitet. Orienteringslaget har tidligere gitt omtrentlig 70.000 kroner til blant annet skiklubben, Vaagar Idrettspark og Kabelvågmarkas venner.

Ifølge Wangsvik kan det ikke søkes om midler. Det er orienteringslaget selv som bestemmer hvem som skal motta pengegaver fra overskuddet.

– Vi synes det er viktig å støtte opp under lokale lag og foreninger. Alle som er med på våre arrangement skal vite at hver krone av overskuddet går tilbake til lokalsamfunnet. I alle år har turngruppa i KIL vært veldig viktig. Dem har investert millionbeløp i turnutstyr til den fantastisk flotte hallen vi har fått på plass her i Kabelvåg. Nå er klubbkassen slunken, og vi vet at det koster å drifte en klubb. Likevel er det ikke til drift vi gir penger, men til utstyr – til noe som blir varig, forklarte Wangsvik.

Kjell Normann nikket samtykkende med et stort glis om munnen.

– Jeg har aldri visst at orienteringslaget deler ut penger. 25.000 kroner er utrolig mye, og det er helt fantastisk at Fridtjof og orienteringslaget har tenkt på oss. Det er lett å tro at ingen tenker på oss, men det tror jeg det er mange som gjør. Vi gjør en stor og viktig jobb, og dette gir oss motivasjon til å fortsette arbeidet, smilte Normann.

Kritisk pekefinger

Wangsvik benyttet samtidig anledningen til å rette en pekefinger mot det han beskriver som store ettdags-arrangement som ikke legger igjen penger i kommunen. Han mener det er bekymringsverdig.

– Det er mange som stiller opp på dugnad uten å vite hvor pengene blir av. En annen ting som bekymrer meg er at disse store arrangementene som ikke legger noe igjen lokalt er avhengig av sponsing lokalt. De spiser av den samme kassen som turngruppa, idrettslag, skolemusikken og andre skal ha penger av. Jeg synes folk bør tenke seg om, sa Wangsvik, og stilte spørsmål ved om vi virkelig trenger disse arrangementene.

Han hevder deltakerne betaler flere tusen kroner i startkontingent, og at vinneren blir avspist med en t-skjorte og en tørrfisk. Han etterlyser større åpenhet rundt kommersialisering og privat utnyttelse av dugnadsånden.

– Det er helt fantastisk, sa Wangsvik ironisk, før han la til:

– Hvor blir det av pengene? Disse arrangementene betyr egentlig ingenting for lokalsamfunnet, foruten hotellnæringen mens det pågår. Personlig mener jeg bedrifter og privatpersoner bør være mer bevisst når dem velger hvem de skal støtte, slik at det blir noe igjen til den neste generasjonen. For orienteringslaget er det viktig at vi som bor i kommunen verner om det vi har og bygger opp under det. Det gjør vi ved å bygge aktivitet fra grunnplanet. Ikke ved å støtte svevende trendprosjekt som bidrar lite til å bygge opp under fremtidige generasjoner, poengterte han.

Les hva Lofoten high five og The Arctic Triple mener om saken: Gir tilbake til lokalsamfunnet

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags