Svolvær IL arrangerte i helgen den årlige fotballturneringen som samler hundrevis av fotballunger, foreldre, tanter, onkler og besteforeldre på Stranda stadion.

Den store snakkisen på stadion denne gang var hvorfor turneringen har skiftet navn fra ”Bendit cup” til ”EAT MOVE SLEEP”.

Norges Fotballforbund og BAMA er ”eier” av turneringen, og i navnet ligger et ønske om å sette fokus på viktigheten av å spise riktig, være fysisk aktiv og få nok søvn, slik at man kan leve et godt liv.

Barna fikk mellom kampene muligheten til å besøke telt det man satte fokus EAT MOVE SLEEP. I det ene teltet smakte de på epler, så slappe de av i et telt, før de fikk skyte fotballer på blink.

Vi tok en prat med Oliver Adolfsen fra Ballstad rett etter at han hadde fullført aktivitetene.

 - Det var morsomme aktiviteter, og jeg synes det er greit å ha noe å gjøre mellom kampene. Jeg smakte først på epler, og det siste var det beste. Så slappet jeg av i teltet. Det var godt. Til slutt prøvde jeg å treffe blink, forteller han.

- Hva likte du best?

- Jeg likte best å slappe av.

- Lærte du noe av dette?

- Jeg vet jo fra før at det er viktig å spise sunt, være fysisk aktiv og få nok søvn.  Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Nå ble jeg minnet på det, og det synes jeg er fint, fortsetter han.

Seminar med Hjelmeset

Verdensmester i langrenn, Odd -Bjørn Hjelmeset, jobber nå som sponsorsjef i BAMA.

Han var også tilstedet på Stranda stadion. Han vandret rundt blant deltakerne, snakket med folk og holdt foredrag på klubbhuset om prosjektet ”EAT MOVE SLEEP”.

- Nordmenn er det folk i Europa som beveger seg minst. Vi ser en utvikling der maten som blir spist blir mer usunn, spesielt blant ungdom.  Og vi vet en tredjedel har sovevansker. Spesielt ungdom sover for lite. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Vi håper idrettslagene rundt i hele Norge vil være med på en dugnad, være ambassadører for å fremme folkehelsen. Gjennom å sette fokus i hverdagen på viktigheten av å bevege seg, spise sunt og få nok søvn. Dersom vi alle gjør litt så vil det hjelpe, sier Hjelmeset, som også roser arrangementet i Svolvær.

- Det er ikke bare naturen her som er flott. Jeg må si at det gleder med å se det store engasjementet, og så mye idrettsglede.

Idrettsfrukt

Hjelmeset informerte til slutt på seminaret om BAMAs ordning  ”Idrettsfrukt”, som gir alle idrettslag mulighet til å kjøpe frukt, grønt, bær, smoothies og juice i dagligvarebutikker til 60 % rabatt.

- Dere kan bruke ordningen i forbindelse med arrangement som dette. Men vi håper dere også vil tilby barna frukt i forbindelse med treninger og i andre sammenhenger, smiler han til de fremmøtte på seminaret.