Ti hardhauser svømte, gikk på ski og løp fra Morfjorden til Svolvær

Espen Moe i gang med svømmingen

Espen Moe i gang med svømmingen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

The Arctic Triple er et multisportarrangementet som allerede har Lofoten Ultratrail og Lofoten Triatlon i porteføljen.

Arrangøren, AB Arctic AS, vil svært gjerne ha et vinterløp med på trippelen. I helgen ble vinterløpet, son er kalt Lofoten X, testet ut.

LES OGSÅ: SATSER PÅ DET ARCTIC TRIPLE

Prosjektleder Maria Therese Karlsen forteller at de deltakere, syv menn og tre kvinner startet lørdag morgen.

-De begynte med å svømme 1500 meter i Morfjorden. Deretter gikk de syv kilometer over til Laupstad. Her ble det brukt ski, truger og vanlige sko. Til slutt så løp deltakerne de vel 20 kilometerne inntil Svolvær. Vi er veldig fornøyd med tilbakemeldingene og strengt tatt så gikk alt etter planen, sier Karlsen.

Hun er klar på at dette var et testløp.

-Dette løpet hadde vi første og fremst for å teste elementene. Nå ska vi evaluere dette løpet og hva vi til slutt ender opp med vet vi foreløpig ikke. Det som vi vet er at Lofoten X blir en realitet. Løpet vil bli arrangert i uke 11 i 2017, slår en fornøyd prosjektleder fast.

Christian Dramsdal var den raskeste gjennom løypa. Han brukte 3 timer og 41 minutter. Nummer to ble Kristian Nashoug fra Svolvær. Han brukte 4 timer og 22 minutter.

-Akkurat nå er det veldig vondt, men også veldig godt. Jeg har fryktelig vondt i kroppen, men jeg er så fornøyd med gjennomføringen. Det var en fantastisk opplevelse, sier Kristian Nashoug når Lofotposten snakker med han lørdag ettermiddag.

Han legger ikke skjul på at det var en krevende løype.

-I Morfjorden måtte vi brøyte is, men det tøffeste var nok løpingen. Jeg valgte ski og det var nok det raskeste. Trasen som ar valgt var trygg skredmessig sett og folkene rundt gjorde en god jobb. Været var også supert og det var helt magisk å komme over fjellet å se Austnesfjorden med båter og den vakre naturen. Dette var virkelig flott. Jeg er sikker på at Lofoten X blir et kjempeløp, avslutter Kristian Nashoug.

LES OGSÅ: NORGES FØRSTE MILESLØP ARRANGERES I LOFOTEN

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags