Hauklandsstranda kan bli arena for Norgeseliten i sandvolleyball.

- Dette må være den vakreste stranda i hele Norge. Ja det er helt fantastisk å være her, fastslår sandvolleyballspiller Mathias Loftenes fra Sogndal.

Og de lokale spillerne Andreas Nicolaisen og Pål Kristian Ofstad fra Gravdal, er ikke snauere enn at de betegner opplevelsen under Fanta Norges Tour for magisk.

- Det er helt magisk å få være her og spille mot noen av Norges beste, gliser spillerne fra Lofotvolley.

Selv om de tapte kampen mot Mathias Loftenes og Eskil Holtan, jublet de vilt for hvert poeng de kapret.

- Ja, alle poeng er gulle gode for oss, og da må det feires, sier en munter Andreas.

Kommer tilbake

Tapet tok de ikke så tungt, men lover å yte sterkere motstand til neste år.

- Vi trener nok ikke så mye som motstanderne våre, så du skal se at vi legger inn noen ekstra økter før neste år, fastslås det latterfullt. - For da skal vi tilbake.

Tilbake kommer også motspiller Mathias Loftenes.

- Denne turneringen tror jeg kommer til å bli veldig bra, og jeg kommer tilbake til neste år.

Skamroser

På en annen av de tre banene på Hauklandsstranda var det damekamp.

- Du, du, DU! Jeg er med! Margrethe Skjelbred fra Bodø dirigerer lagvenninnen Hazel Perrens fra Stavanger, og får et kjempegodt legg.

- Nydelig! er tilbakemeldingen Margrethe sender Hazel, etter at poenget er vunnet.

 - For et unikt sted. Ja dette er det nydeligste stedet vi har spilt på, fastslo Margrethe og Hazel, som begge har erfaring fra sandvolleyball både i Norge og i USA.

De forteller at noe av det som gjør denne plassen så unik, er at man kan kombinere med så mange aktiviteter.

- Her kan vi gå fjellturer, kose oss ved bålet og bade. Ja det er bare helt nydelig, fantastisk og herlig og være her. Lofoten slår det meste.

Også de som var publikum, storkoste seg i solskinn og 22-23 grader.

- Vi visste ikke at det skulle være sandvolleyballturnering her. Det er jo helt supert, og så er det jo så vakkert her, sprudlet Kari Gro fra Sandefjord, sammen med datteren Nora Christensen.

- Helt vilt

I spissen for sandvolleyballturneringen Fanta Norges Tour på Hauklandsstranda, står den tidligere EM-mesteren Vegard Høidalen.

- Jeg hadde bare hørt om denne stranden, men dette er jo helt vilt. Jeg har ikke ord å beskrive med, og det har ikke de tilreisende spillerne heller, for de forteller meg at de ikke tror sine egne øyne ved synet av Hauklandsstranda. Og når vi får dette været, ja da blir det bare helt fantastisk, sier Høidalen.

Satser stort

Høidalen forteller videre at planen er å utvide de rundt 16 turneringene de har i dag, og som hovedsakelig foregår i sør, til rundt om 40 eventer.

- Denne stranda har et fantastiskt potensial, og alt ligger til rette for at vi kan få til noe stort her, sier Høidalen, som ser for seg at man får opp interessen i Nord-Norge gjennom turneringer flere steder i landsdelen, for så å lage ei stor turnering på Hauklandsstranda.

- Når denne stranda blir kjent i sandvolleyballmiljøet, kan man legge opp til ei turnering med norgeseliten på plass. Det kommer til å bli ei av de kuleste turneringene i Norge, fastslår Høidalen, som roser Stian Zakariassen fra Lofotvolley og Werner Skaue fra Bodø Volley for tilrettelegging på kort varsel.

- Det er god trøkk i de to, og de ønsker å få til ting. De er gull verdt.

- Det ble litt kort varsel, men etter noen møter med Bodø Volley, fikk vi det til. Og nå gleder jeg meg som en unge, gliser Zakariassen, som roser sponsorer og bonde Ole-Johan Johansen for innsatsen med å renske bort tang og for å sladde banene.

- Det ble som et stuegulv etter at han hadde vært her med traktoren.

Sandvolleyballturneringen gikk over to dager, der ti damelag og syv herrelag spilte innledende runder lørdag og sluttspill søndag.