Gå til sidens hovedinnhold

Froskemenn som blir til seteryttere som blir til spurtere

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi snakker triatlon.

– Det er et problem å orientere seg i vannet, sier Geir Steinar Vestnes.

Han har testet svømming i vårdrakt for første gang, i Skulbruvannet på Leknes.

Oppe på land står Thomas Thomassen, Odd J. Johnsen og Erling Falch og krenger på seg sine våtdrakter, de smører inn hender, føtter og nakke med vaselin for å holde bedre på varmen, og Thomas skal prøve ut om ørepropper vil hjelpe på svimmelheten han fikk sist han svømte i kaldt vann.

Dagens treningsøkt er på 800 meter i vannet og sykle ca. 16 kilometer, før de tar på seg løpeskoene og løper fem kilometer.

Det er triatlon de trener på. De er litt mindre enn halvparten av en gjeng lofotinger som har meldt seg på Bodø Triatlon 29. august, verdens nordligste triatlon-konkurranse. Barskingene fra Lofoten skal delta på olympisk distanse, og skal svømme 1500 meter, sykle 40 kilometer og løpe 10 kilometer.

Disse fire er med for første gang.

– Det er helt klart at det blir flere og flere som blir med. I fjor var to herfra med, og i år er vi syv-ti menn og kvinner som reiser til Bodø, sier Thomas Thomassen.

Sterk på noe

Hetter, briller, klokker settes på, håndkleet legges fram, sykkelen står klar, løpeskoene er plassert lenger ned i veien, ja, det er mye utstyr som skal være på plass før klokken begynner å tikke.

Det er mye å øve på for selve målet, Bodø Triatlon i Bodø sentrum, er nådd.

– Jeg har lært meg å crawle nylig, sier «Oddjo» Johnsen, og han lurer på om han vil klare å svømme rett fram.

Hans sterke side i triatlon er syklingen. De aller fleste har en favorittdistanse, og sliter med de andre. Det gjør at konkurransen kan snu når som helst. Det beste er selvfølgelig å være allrounder.

Fikk god start

Selve skiftingen av klær og utstyr er også en del av konkurransen. Det må også øves på.

Erling Falch er kjappest på 800 meter svømming denne dagen, men er ikke like kjapp som Thomas Thomassen på å ta av seg våtdrakten og få på seg sykkelklær. Thomassen drar først av gårde på sykkelen.

Han vinner for øvrig dagens testløp.

Les også: Lofoten Triatlon nærmer seg: – Vi er kjempespente, og gleder oss til å ta imot en fantastisk fin gjeng

Kommentarer til denne saken