Voldelig kjæreste tok energien til Kristine (28) - Nå er hun NM-klar med derby-laget

Søndag kveld fortalte Kristine Einarsen (28) fra Leknes om sin kjærlighet til roller derby. Og om hvordan hun fant tilbake til sporten etter å ha kommet seg ut av et forhold preget av psykisk og fysisk vold.

DEL

Ved å stå fram med sin historie håper Kristine å kunne gjøre en forskjell.

– Etter jeg kom meg ut av forholdet prøvde jeg finne en mening med det som hadde skjedd. Jeg fant ut at jeg vil være åpen om det, og lager kunst og snakker om det. Jeg vil fjerne tabuet og skammen knyttet til vold i nære relasjoner, for det er mer utbredt enn mange skjønner, forteller hun.

Etter innslaget på sportsrevyen har hun fått mange positive tilbakemeldinger.

– Folk synes jeg er tøff, og noen har kalt meg et forbilde. Det er en ambivalent følelse, for man føler seg ikke så kul når man forteller at kjæresten har banket deg. Jeg kan godt være et forbilde, men jeg vil heller at folk skal tenke at slik skal det ikke bli, sier Kristine.

Tok energien

Kristine spiller roller dery på laget Oslo Roller Derby. Hun fant kontaktsporten på rulleskøyter i 2014, men sluttet å spille etter et år.

– Han sa vel aldri at jeg ikke fikk spille, men det var underforstått at det var en dårlig prioritering av meg. Etter hvert hadde jeg uansett ikke energi til å gå på trening. Det var så vidt jeg hadde energi til å stå opp om morgenen. Jeg skjønte ikke hvor ille det var, før det var gått for langt. Jeg hadde så lyst til at det skulle fungere, forteller hun om volden kjæresten utsatte henne for.

Det tok tre måneder fra Kristine prøvde å komme seg ut til hun måtte gå til politiet for hjelp.

– Det føltes brutalt at jeg måtte ta imot hjelp fra politiet, men jeg er glad for at jeg gjorde det, sier hun.

Råd

28-åringen har et klart råd til alle som finner seg selv i samme situasjon.

– Søk hjelp! Det er mange steder man kan få hjelp. Når man ber om det så får man det, man må bare tørre å spørre. Jeg fikk masse god hjelp.

Til menneskene rundt vil hun si dette:

– Man kan ha en tendens til å dytte unna de nærmeste. Jeg brukte lang til på å ta tilbake eget liv og ta kontrollen. Et tips til venner er å si at «vi er her når du er klar», men ikke presse personen.

Klar for NM

Etter å ha vært borte fra sporten sin i et år, fant hun tilbake.

– Jeg var alltid bestemt på at jeg ville tilbake. Roller derby er en kul sport som gir meg mye. Nå jobber jeg for å få fast plass på A-laget, og har fått spille med dem i Canada nylig, forteller hun.

Siste helga i juni deltar hun og laget på NM-veka. Det er første gang sporten er representert på arrangementet. Oslo Roller Derby håper på å nå til finalen, som sendes på NRK søndag 30. juni.

– Vi er en gjeng med vinnerskaller og har god tro på at vi kommer oss til finalen, sier Kristine.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags