Nær 20 strandvolleyballag har meldt seg på kommende helgs Fanta Norgestur på Haukland.

Vegard Høidalen, tidligere sandvolleyballspiller på den internasjonale arenaen, fikk i mai ideen om å utvide den et par år gamle norgesturen i sandvolleyball.

– Jeg snakket med Werner (Skaue, Bodø Volley red.anm.,) sent i mai om muligheten for å ta norgesturen ut i hele landet. Han nevnte Haukland. Jeg har aldri vært der, eller hørt om det. Men googla litt, og det ser helt fantastisk ut. Slike steder er gull for oss, sier Høidalen.

Som tenkt, så gjort.

Høidalen var torsdag på plass i Bodø. Fredag kommer de og rigger de seg til på Haukland.

 

Større til neste år

– Vi setter opp fire baner, telt og sekretariat. I år blir hovedfokus å sette opp baner og bli kjent med plassen. I år blir det et test-event, og neste år ser vi for oss flere klasser, sponsorer og et større opplegg, sier Høidalen.

Fanta Norgestur er i regi av Norges Volleyballforbund, og Høidalens mandat er å bygge opp sporten, samt bygge opp et sandvolleymiljø igjen.

– Jeg hadde lyst til dette da jeg spilte selv. Det er et utrolig potensial, og målet er en halvproff liga hvor de beste kan tjene penger, sier han.

Da trengs det rekruttering.

– Vi prøver å bygge et konsept som gir et tilbud til de beste, og som gjør at vi har det gøy, sier han.

Nær 20 lag har meldt seg på.

– Vi har ti damelag og seks påmeldte herrelag. Det er to personer per lag, og ingen innbyttere, forteller Skaue.

Lagene består av ulike spillere.

– Vi har junior landslagsspillere, tidligere OL- og VM-spillere, og lokale. Høidalen spiller også, forteller Skaue. Miksen er helt i tråd med intensjonen.

– Vi ønsker å ha en miks av erfarne og ferske spillere, sier han.

Strandhelg

Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Lofotvolley, som har det meste klart for ei helg med action og lyd.

– Lofotvolley ordner kiosk og parkering. Vi er i dialog med Vestvågøy kommune om å få ordnet jordet ved stranda til parkering, og parkeringsvakter. Vi har avtale med en bonde som skal rake stranden, slik at det ser ordentlig ut. ASVO sier de skal tømme søppeldunkene, og Lofoten sponser seiburgere til spillerne. Vi har også ordnet lokale sponsorer når det gjelder strøm, og kiosken, forteller Stian Zakariassen.

Disse er XL bygg og Coop.

– Jeg tror dette blir fantastisk. Vi gleder oss stort, sier han.

Det gjør også Høidalen.

– Dette er eksotisk. Jeg har kjempetro på dette, sier han.