Et kaldt møte med kunsten

Stilte opp: Fra fotosesjonen til «Mapping Lofoten» på Hauklandsstrand. 180 elever fra ungdomsskolen på Leknes deltok i et prosjekt som knytter sammen Europa i en kystlinje. Bilder fra dagen i januar i år vil presenteres på utstillingen på Galleri 2.Foto: Øystein Ingebrigtsen

Stilte opp: Fra fotosesjonen til «Mapping Lofoten» på Hauklandsstrand. 180 elever fra ungdomsskolen på Leknes deltok i et prosjekt som knytter sammen Europa i en kystlinje. Bilder fra dagen i januar i år vil presenteres på utstillingen på Galleri 2.Foto: Øystein Ingebrigtsen

Artikkelen er over 5 år gammel

I januar sto Leknes skoles ungdomstrinn på Hauklandsstrand en kald vinterdag for å bli fotografert i et internasjonalt kunstprosjekt. Nå får de et varmere møte med kunsten.

DEL

– Nå rykker vi opp en nivå internasjonalt, og det med hjelp av Leknes skoles ungdomstrinn, sier Vebjørg Hagene Thoe i Galleri 2 i Stamsund.

I januar sto Leknes ungdomstrinn på stranda på Haukland: Ungdommene ofret seg for kunsten


Hun er fornøyd over opprykket internasjonalt, med god assistanse av lokale krefter. Utstillingsguide for Oslo (UFO) presenterer utstillingen Galleri 2 skal åpne under Stamsund teaterfestival i en guide som inneholder en oversikt over utvalgte visningssteder for samtidskunst i hele Norge.

Denne guiden er blant annet tilgjengelig i den nordiske paviljongen under den 56. Veneziabiennalen, som er verdens eldste kunstutstillingen som arrangeres annethvert år.

LIAF-programmet ble presentert på årets Veneziabiennale: Kunstnerene i LIAF 2015 presentert

Utstillingen

Utstillingen som åpner i slutten av måneden på Galleri 2 heter «Surveyer». Den presenterer fire prosjekter som undersøker menneskelige spor. Sentral i utstillingen er Katerina Mistals «Mapping Lofoten», som er kunstprosjektet eleven fra Leknes skole deltok i.

Katerina Mistal har vært Artist in residence på Hagskaret: Rekordmange kunstnere vil til Lofoten

De andre prosjektene i utstillingen er «Hollow Earth», som er en film av Emilija Skarnulyte og Tanya Busse, «Repetisjon som en form for forandring», som er et tresnitt av Per Kristian Nygård og «Space portraits», som er malerier av Galleri 2-sønnen Vemund Thoe.

Vemund åpnet egen utstilling i Svolvær i januar: Dyr og UFO-forskning har inspirert de to kunstnerne

Kunstverksted

I tillegg til utstillingsåpning, vil den 180 ungdomsskoleelevene fra Leknes skole delta i kunstverksteder i løpet av onsdagen og fredagen i festivaluken i Stamsund.

Mye på programmet: Programslipp

Verkstedene vil ledes av de fire kunstnerne, som vil fortelle om sine verk i utstillingen, i tillegg til kunstnerne Vanessa Albury fra New York og Grethe Winther-Svendsen fra Svolvær. 

Keramiker Grethe Winther-Svensen fikk i fjor støtte til å investere i ny ovn: Kjøper ny ovn


Også i verkstedene vil identitet utforskes, i grupper på 12–14 elever. Verktøyene de får er foto, maleri eller land art.
– Mellom øktene kan elevene oppleve festivalens andre tilbud rundt i Stamsund, sier Hagene Thoe.

Offentlig støtte

Hun skryter av fylkeskommunen og Vestvågøy kommune som har gått inn med økonomisk støtte til transport av ungdommene og honorar til kunstnerne som leder workshopene.
– Jeg er glad for at ungdommene etter en frossen opplevelse på Hauklandsstranda nå kan komme til Stamsund, sier hun.

Se bildeserie fra fotoseansen:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken