Stamsund Teaterfestival åpnet med ros fra ordfører og fylkespolitiker

Parade: Mange breie smil trosset vær og vind i paradetoget på åpningen av Stamsund Teaterfestival.

Parade: Mange breie smil trosset vær og vind i paradetoget på åpningen av Stamsund Teaterfestival. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Smil og glede trumfet regnet og vindkastene under paradetoget på åpningen av den 18. utgaven av Stamsund Teaterfestival.

DEL

- So lovely, sprudlet japanske Miya Yushida, og gledet seg over åpningen av teaterfestivalen og stedet Stamsund.

Gleder seg

- Folk her virker så engasjerte, og det er en herlig atmosfære, sier Yushida med et bredt smil, og forteller at hun gleder seg til å gå på forestillinger på Stamsund Teaterfestival.

- Nå etter åpningen skal jeg på forestillingen ”The Great Outdoors” sammen med Vebjørg (Hagene Thoe journ. anm.) og jeg gleder meg kjempemasse.

Se bildeserie fra åpningsparaden her (krever innlogging) 

Koselig gjensyn

At Yushida også har truffet på Trygve Luktvasslimo som var hennes klassekamerat fra kunstakademiet, syns hun er ekstra stor stas.

Jeg har ikke sett Trygve siden 2004, og det var veldig artig å treffe han her på teaterfestivalen. Han skal vise en kortfilm på Galleri 2, og den skal jeg å se på. Det blir koselig, smiler Yushida.

At været ikke spilte på lag under åpningen, synes ikke å påvirke nevneverdig.

- Jeg er blitt fortalt at det snødde i fjor, så da er det fint vær nå, ler Yushida hjertelig.

Takket og roste

Tradisjonen tro ledet Stamsund Hornmusikk paraden fra Teater Nor, og ned på hurtigrutekaia hvor festivalen ble åpnet.

- Det er en ære og en glede å få lov å ønske alle hjertelig velkommen til Lofoten, til Vestvågøy kommune, og ikke minst til Stamsund, sa ordfører Remi Solberg, og karakteriserte Stamsund Teaterfestival som vårens vakreste eventyr - og det i hjerte av et av de vakreste, eldste og mest tradisjonsrike fiskeværene i Lofoten.

- Det er vanskelig å se for meg et Stamsund uten festivalen, og det rike kulturlivet som dere bidrar med, sa Solberg, som takket alle bak festivalen før han overlot den offisielle åpningen til fylkespolitiker Siv Sara.

- Lykke til

Sara sa innledningsvis at selv om de internasjonale produksjonene har blitt flere, er festivalen fremdeles godt forankret i Nordland fylke og resten av landsdelen. Hun gledet seg også over at det ble satset på et bredt program for barn og unge, og at det i år er inngått et omfattende samarbeid med samisk sceneproduksjon.

- På vegne av Nordland Fylkeskommune, vil jeg ønske Stamsund Teaterfestival lykke til med årets festival, sa Sara, og erklærte festivalen for åpnet.

Smørblid festivalsjef

Stamsund Teaterfestival ble første gang arrangert for 20 år siden, og kunstnerisk leder Thorbjørn Gabrielsen, forklarer grunnen til at man i år bare er kommet til den 18. utgaven.

- Vi gikk så grundig konkurs etter det første året, så det tok et par år før vi kom oss på beina igjen, forklarer Gabrielsen.

- Vi henger i stroppen, og så lenge det er gøy, så fortsetter vi med det. Det er like gøy som for tjue år siden, fastslår Gabrielsen, som ikke vil peke ut forestillinger han gleder seg ekstra til.

- Jeg gleder meg til alt, sier festivalens krumtapp smørblidt.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken