Jubler for Stamsund Teaterfestival

Video: Geir Inge Winther

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- For en fantastisk festival, og et år uten teaterfestivalen hadde blitt rart, fastslår trioen Hilda Strømnes, Monica Klingan og Hans Olav Abrahamsen.

DEL

Trioen trosset regnværet på åpningen av den 16. utgaven av Stamsund teaterfestival tirsdag ettermiddag.

Alle er de ivrige besøkende på et vell av forestillinger som spilles i løpet av festivalens fem dager.

– Klart vi må på teater når vi har denne fantastiske muligheten, sprudler Strømnes, og får samtykkende nikk fra Klingan og Abrahamsen.

De forteller at de pleier å velge forestillinger ut fra programmet.

– Noe er kjempeartig, mens andre forestillinger er verre å forstå, sier de med brede smil, og legger til at det sosiale rundt festivalen er flott.

– Man treffer mange folk rundt omkring og stemningen er helt topp. Så for de som ikke har stiftet kjennskap med teaterfestivalen ennå, er den å anbefale, sier trioen.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Stolt ordfører

Ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg, var tydelig stolt over Stamsund teaterfestival.

– Stamsund teaterfestival er vårens vakreste eventyr i hjertet av et av de vakreste og mest tradisjonsrike fiskeværene i Lofoten.

Som ordfører i Vestvågøy, benytter jeg anledningen til å få takke og ikke minst rose festivalen for å være med å sette Stamsund, Vestvågøy og Lofoten på kartet.

Teatermiljøet i Stamsund har uten tvil vært med på å berike kulturlivet, og tilfører kvalitet og nerve i lokalmiljøet og i kommunen vår på en måte vi kan være veldig stolt over, sa Solberg.

Haddad åpnet festivalen

Marianne Thallaug Wedset og Jack Markussen som skikkelsene Tomtom og Lala, satte en ekstra spiss på åpningen av den 16. utgaven av Stamsund teaterfestival. Foto: Geir Inge Winther

Marianne Thallaug Wedset og Jack Markussen som skikkelsene Tomtom og Lala, satte en ekstra spiss på åpningen av den 16. utgaven av Stamsund teaterfestival. Foto: Geir Inge Winther

I år hadde Mahmod Oubcid og konen Dania Haddad som er flyktninger fra byen Aleppo i Syria, fått æren av å åpne Stamsund teaterfestival.

– Herved erklærer vi Stamsund teaterfestival for åpnet, sa Haddad, og sammen med mannen sin kunne de fortelle at de var ekstra glade i dag siden de hadde fått oppholdstillatelse i Norge.

Etter åpningen fortalte Haddad og Oubcid til Lofotposten at de skulle se om de kom seg på en eller to forestillinger, og at de gledet seg til det.

Takknemlig

Kunstnerisk leder av Stamsund teaterfestival, Torbjørn Gabrielsen, roste Stamsund Hornmusikk og turngruppa, som årvisst stiller opp under åpningen.

– Og applaus også til de to raringene der bak som bare dukket opp, sa Gabrielsen, og siktet til Marianne Thallaug Wedset og Jack Markussen som med stylter og herlige kostymer, raget en mannshøyde over oss andre.

Gabrielsen rettet ydmykt takk til alle som står på for teaterfestivalen.

– Tusen hjertelig takk til alle dere som er med på gjøre dette mulig.

Les også: - Vi tror vi har tidenes beste festival, men det tror vi jo hvert år

Les også: Stamsund Internasjonale teaterfestival byr på fluefiske, loppesirkus, roboter og joik

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken