Nå starter renoveringen av kirka

RENOVERES: 24. april starter den utvendige renoveringen av Stamsund kirke. Arkivfoto

RENOVERES: 24. april starter den utvendige renoveringen av Stamsund kirke. Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Stamsund kirke er en verneverdig betongkirke fra 1937 og trenger sårt utvendig vedlikehold. Etter flere år med arbeid med planlegging ble i slutten av forrige uke inngått kontrakt med firmaet Fasaderenovering AS fra Bodø om utvendig rehabilitering av Stamsund kirke.

Kirkeverge Anne Lise Haakestad er svært fornøyd.

– Vi er svært fornøyd med at arbeidet på kirken starter opp. Fasaderenovering AS begynner på arbeidet den 24. april. Da starter riggingen for å utføre et omfattende utvendig arbeid, opplyser kirkevergen på hjemmesiden til kirken i Vestvågøy.

Kirkevergen opplyser at arbeidet vil medføre bråk og støv, og delvis stenging av området rundt kirka.

– Men vi tror at befolkningen i Stamsund ser fram til å få en kirke som kan framstå som en perle for stedet, og vil tåle de ulemper som vil være i perioden, slår hun fast.

Så lenge arbeidet pågår, vil kirka være stengt. Men tilgangen til Urnelunden på baksiden vil stort sett være åpen hele tiden. Når arbeidet med sandblåsing av murer og baksiden av bygget pågår, må kirkegården også tidvis være stengt for besøk av sikkerhetsmessige årsaker.

Det blir ingen begravelser fra kirka i perioden arbeidet foregår.

– Men vi har fire andre kirkebygg og Knutstad kapell som alle er fine bygg. Mange har tilknytning til alle områder på Vestvågøy og det er bare til å velge den kirka en ønsker seremonien fra. Og valg av kirkegård er helt uavhengig av hvor seremonien foregår, informerer Haakestad. Gudstjenestene som er planlagt i Stamsund kirke, blir primært lagt til Valberg kirke i perioden. Det gjelder konfirmasjonen som skal være den 14. mai.

- Der er allerede konfirmanter og foreldre orientert. Den tradisjonelle 1. mai gudstjenesten og gudstjenesten på 17. mai har allerede vært diskutert og det blir nok enighet i Stamsund på hvordan det skal gjennomføres, mener Anne-Lise Haakestad. Innvendig rehabilitering av kirken blir det ikke i denne runden.

– Men når vi vet at bygget står og er tett, kan dette arbeidet gjøres, slår kirkevergen fast.

Artikkeltags