Skal servere fiskerne husmannskost og riskrem

Artikkelen er over 2 år gammel

Johanne Grønbech og Inger Tove Hansen driver Havly i Stamsund i vinter.

DEL

Hittil har Den Indre Sjømannsmisjons egne folk drevet «fiskarheimen» i Stamsund. I år manglet organisasjonen mannskap å sende til fiskeværet. Derfor ble Johanne Grønbech og Inger Tove Hansen, begge fra Borge, kontaktet om å stå for servering av middag, riskrem, kaffe og kaker til tilreisende fiskere og fastboende.

– Vi har tid og muligheter så vi trengte ikke lang betenkningstid. Havly er fortsatt viktig. Fiskerne trenger en møteplass. Vi skal drive Havly slik stedet har vært drevet tidligere, sier Grønbech og Hansen som foreløpig har åpent mellom klokken 17 og 21 hver dag.

De har merket at Havly har vært savnet i vinter. Tilreisende fiskere har kommet tidligere til Stamsund i år. En fisker har ringt sjømannsmisjonen med oppfordring om å åpne dørene så snart som mulig.

– Det er en takknemlig jobb å drive Havly når det er behov for et sted der fiskerne kan få seg middag og lese aviser. Vi vet ikke hvor lenge vi skal ha åpnet i vinter. Det avhenger av hvor lenge fiskerne blir her, sier Grønbech og Hansen som begge er aktive i helselaget Håpet på Vestvågøy.

Ifølge sjømannsmisjonens hjemmeside er det tre fiskarheimer i drift langs kysten, i Stamsund, på Røst og på Vandsøyvågen i Nord-Trøndelag.

Les også:

Artikkeltags