Klor og UV-lys til tross, vannet må fortsatt kokes

MÅ KOKES: Alt vannet fra Stamsund vannverk som skal brukes til konsum må kokes. Ill.foto

MÅ KOKES: Alt vannet fra Stamsund vannverk som skal brukes til konsum må kokes. Ill.foto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Siden 22. september har abonnentene ved Stamsund vannverk måtte koke vannet og det må de fortsette med i hvert fall til neste tirsdag.

DEL

Lofotposten har fått flere henvendelser fra beboere i Stamsund som har måtte koke vannet i snart en måned. De klager også over dårlig informasjon.

-Vi gir informasjon på kommunens hjemmeside og gjennom lokalavisene. Vi må dessverre erkjenne at vi ikke når alle abonnentene, sier Synnøve Straumbotn som er vannansvarlig i Vestvågøy kommune.

Hun sier at de ikke har bakterier i systemet etter at vannet har passert vannbehandlingsstasjonen.

-Det betyr at forurensningen kommer fra kilden. Humusnivået i vannet har veldig høyt humusnivå og det gjør ikke UV-strålingen så effektivt som det vanligvis gjør. I tillegg til UV-behandling klorer vi vannet, sier Straumbotn som også er klar på at kilden til Stamsund vannverk ikke er en spesiell god kilde.

-Det er ingen god kilde og vannet har dårlig kvalitet. Det er et beiteområdet og spesielt nå på høsten tar ikke grunnen unna overvann og alt går ned i kilden, sier Straumbotn.

Når kan vannet friskmeldes?

-Det vet jeg foreløpig ikke. Det blir tatt nye prøver på mandag. Disse skal så analyseres og svaret får vi trolig på tirsdag. Da må vi ta en ny vurdering så kokevarselet blir helt sikkert ikke opphevet før tirsdag, slår Synnøve Straumbotn fast.

Les også: Kokevarselet opprettholdes

Les også: Må fortsatt koke vannet

Les også: Kokevarsel for alle abonnenter til dette vannverket

Artikkeltags