Gå til sidens hovedinnhold

Helt ny teaterforestilling på adventsfest i Stamsund

Artikkelen er over 2 år gammel

I Stamsund på lørdag skal lokale skuespillertalenter sette opp den helt nye teaterforestillingen «Barn som leker».

På lørdag skal tre unge skuespillere spille i det helt nye stykke «Barn som leker» av Tron-Petter Aunaas. Sceneinstruktør, Andreas Eilertsen forteller at dette blir en urpremiere på forestillingen.

– Det er første gang dette stykket settes opp i Norge. Folk kan glede seg til å se at det finnes teatertalenter ute blant ungdommen i Lofoten, sier Eilertsen.

Det er Cristina Granados og Andreas Eilertsen som har regi av stykket. De unge skuespillerne som spiller i stykket heter Mathilde Mørk Pedersen, Thea Andersen og Adrian Pettersen.

– I stykket speiler barna foreldrene sine og deres situasjon. Det er en slags mor, far og barn lek, forklarer han.

Stykket blir forklart med at det er tre barn som bare forsøker å holde leken i gang. Det blir klart gjennom forestillingen at alle vet ting de ikke burde vite. Gjennom forestillingen vises ikke foreldrene til barna.

Les også: Denne lofotkommunen bruker mest på kultur

Nasjonalt prosjekt

DUS står for «den unge scene» og er et nasjonalt prosjekt for ungdomsgrupper over hele landet.

– Ungdommene dramatiserer nyskrevne teaterstykker, som er skrevet for prosjektet. Deltakerne er ungdommer mellom 13 og 19 år, forteller Eilertsen.

– DUS er et flott prosjekt som bidrar til at teaterinteressert ungdom får et tilbud som løfter seg opp på et profesjonelt plan. Ungdommene får en smak på det profesjonelle skuespillerlivet, sier han.

Les også: - Internasjonalt teatersenter i Stamsund

Miniturne

Teaterkompaniet Eilertsen & Granados er med i Sceneinstruktørene, som er et nettverk av profesjonelle instruktører som samarbeider i Nordland.

– Det er 8 sceneinstruktører i Nordland, og Eilertsen & Granados er instruktør for Vestvågøy og Flakstad, sier Eilertsen.

Han forteller at hver region har sin egen festival.

– I mars skal alle møtes på Nordland Teater i Mo i Rana, i en hel helg og spille alle forestillingene. Da blir en av gruppene plukket ut til å spille på den nasjonale festivalen, som er på Det Norske Teater i Oslo, sier han.

– Først skal vi sette opp stykket nå på lørdag, og etter det kommer vi til å reise på en liten miniturne før festivalen i mars.

Les også: Kulturprisvinner Gunnlaug: – Jeg har gruet meg til i dag, men nå føles det veldig godt

Adventsfest

I Stamsund på lørdag blir det adventsfest. Da blir det underholdning for barn og voksne hele dagen.

Store og små kan bli med på juleverksted og konsertforestilling tidlig på dagen. Deretter blir det teaterforestilling med Eilertsen & Granado. Det skal også være juleutstilling med Galleri 2.

Kommentarer til denne saken